Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázrak jménem tea tree: Funguje proti akné, na růst vlasů i proti puchýřům

12. března 2018 | 14:00

Jistě jste už slyšely o oleji z čajovníku, zázračném tea tree oil. Pokud si ale myslíte, že se hodí jen na pleť, která bojuje s pupínky, jste na omylu. Tento malý zázrak toho totiž umí mnohem víc. Proč by vám v koupelně neměl chybět?

Tea tree oil, neboli olej z čajovníku, je nepostradatelným pomocníkem v každé koupelně. Přestože se jedná o olej, má tendenci vysušovat. Současně je antibakteriální a velmi aromatický, takže si ho většinou nemůžete splést s ničím jiným. Na jaké všechny neduhy se tento malý kosmetický zázrak hodí?

Tea tree oil na akné

I když moc dobře víme, že pupínky si nemáme vymačkávat, někdy prostě neodoláme. Když už se to stane, sáhněte po tea tree a vzniklou ranku jím potřete. Dezinfikuje ji to, a rychleji se tak zahojí. Tea tree ale skvěle funguje i na pupínky, které jste nevymáčkla: vysuší je a pomůže urychlit jejich zahojení.

Vedle akné dezinfikuje skvěle také drobné ranky po holení nebo zarostlé chloupky. Jednoduše nakapejte pár kapek tea tree do vody a pak potřete namočeným vatovým tamponkem postižená místa.

Tea tree oil na vlasy

Toužíte po dlouhých vlasech, ale rostou vám tak pomalu, že se ocitáte na hranici šílenství? Pak jistě oceníte informaci, že tea tree je vlastně přírodní vlasové hnojivo! Má totiž schopnost vyčistit a vyživit vlasové kořínky. Kupte si šampon, který tea tree obsahuje, nebo smíchejte kokosový, makadamiový nebo arganový olej s pár kapkami tea tree, vmasírujte vše do vlhké pokožky hlavy a po půlhodině umyjte.

Pokud máte mastnou pokožku hlavy, na které se snadno tvoří lupy, pak je tea tree olej tím, čemu byste měla rozhodně věnovat pozornost. Zmírňuje svědění a čistí pokožku, takže omezuje tvorbu lupů. Jednoduše nakapejte pár kapek do svého oblíbeného šamponu, promíchejte a používejte.

Tea tree oil na puchýře

Máte nové boty a udělal se vám nepříjemný puchýř? Abyste urychlila jeho zahojení a splasknutí, jednoduše ho potřete pár kapkami tea tree. Skvěle funguje také na ztvrdlou kůžičku kolem nehtů nebo suché nehty, které se třepí. Smíchejte ho se stejným množstvím levandulového oleje, vmasírujte do nehtů a okolí a nechte působit přes noc.

Na co tea tree olej používáte vy?

Autor: Lucie Houdková