Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chcete trávit méně času úklidem? Maminky z Instagramu vědí, jak na to

Zapomeňte na úklid a užívejte si s blízkými.
21. května 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Potrpíte si na perfektně uklizenou domácnost? Pak určitě víte, jak ubíjející může být každodenní úklid, který zabírá hromadu času, ale má jen krátký efekt. A pokud máte děti nebo domácí mazlíčky, případně kombinaci obojího, platí to dvojnásob. Jděte na to chytře a přenechte uklízecí rutinu robotickému vysavači.

Chytrého pomocníka si oblíbily i slavné maminky českého Instagramu. „Místo abych lítala s vysavačem, můžeme trávit čas společně, co je víc? Nechci, aby mi utekl čas s rodinou,“ hodnotí s nadšením instagramerka Žaneta Čmovš (@zanetacmovs).

Autor: @zanetacmovs

Čistá domácnost bez práce

Domácnosti s dětmi mají největší nároky na úklid. „Říká se, že uklízet s dětmi je jako čistit si zuby a u toho jíst čokoládu. Nemůžu nesouhlasit,“ vtipkuje maminka Martina Prokopová známá na Instagramu jako @marttula_. „Co mě ale přivádí k šílenství, jsou drobečky na zemi. Co na zemi. Nedej bože na mých ponožkách. No a tak vám představuju nového člena naší rodiny. Jmenuje se Žofré (Symbo xBot 5 PRO WiFi + mop (2v1)) a je to celkem samostatnej kluk,“ pochvaluje si.

Autor: @marttula_

Vysávání i stírání jedním tahem

Moderní robotické vysavače dokáží uklidit opravdu pečlivě, potvrzuje také instagramerka Nikol (@mom_nikol): „Jako největší plus vnímám, že opravdu skvěle vysává v rozích! Má speciální dlouhé kartáčky, a tak se dostane opravdu všude.“ A zvládnou možná víc, než si myslíte. „Umí i vytírat, to už je prostě vrchol luxusu pro každou mámu,“ popisuje Janička Pěgřímová (@janapegrimova).

Autor: @mom_nikol (vlevo) a @janapegrimova

Robotický vysavač vás rušit nebude 

Díky tomu, že vysavač pracuje každý den, udrží domácnost stále čistou. Může jezdit ve dne, v noci. „První velké plus je to, že je tak tichý, že se ho nebojí ani malá ani pes. Naopak. Vanessčin ranní rituál je, že první, co udělá, když sejdeme dolů do obýváku, je, jak sama říká, PÍP – zapnutí vysavače,“ vypráví instagramerka @bycoco.__ 

Autor: @bycoco.__

Skvělá práce za rozumnou cenu

Pokud máte plné zuby vysávání a vytírání, nestyďte se nechat práci na robotovi. V dnešní době můžete sehnat kvalitní robotický vysavač za rozumnou cenu. „Jediný, čeho lituju, je to, že jsme ho neobjevili dříve,“ přiznává s úsměvem instagramerka Anička (@anshule).

Autor: @anshule