Test cereálií pro děti. Jaké byste jim k snídani dávat neměli?

Test cereálií pro děti. Jaké byste jim k snídani dávat neměli?
Žádný z testovaných výrobků nesplňuje odborná doporučení pro dětskou výživu
Foto: archiv firem
Sdílej na facebooku
3. září  2015 
 06:00

Naservírovat dětem k snídani cereálie je tak jednoduché. Stačí vybrat příchuť. Raději si to ale dobře rozmyslete. Jak ukázal test mezi dětmi tak oblíbených křupínek, který připravil web Supermámy.cz spolu s iniciativou Vím, co jím, naprostá většina nemá o moc lepší složení než třeba sušenky. 

Jednou z příčin hrozivě narůstající obezity dětí může být i nevhodná snídaně, jakou představují dětské cereálie. Tušili jsme, že obsahují příliš mnoho cukru, a že v nich naopak nebude nic moc přínosného pro dětský organismus, ale výsledky, které přinesl test webu Supermámy.cz, nás i tak překvapily. Které cereálie jsou nejhorší? Nekupujete je svým dětem náhodou i vy? Podívejte se ZDE

 

I malá třicetigramová porce cereálií – více by děti k snídani nikdy jíst neměly – obsahuje většinou v přepočtu jednu až dvě, ale také téměř tři kostky cukru. 

Test cereálií: Většina z nich se pro děti vůbec nehodí, obsahují moc cukrů i tuků

Test cereálií: Většina z nich se pro děti vůbec nehodí, obsahují moc cukrů i tuků

Nechali byste děti, aby si k snídani jen tak mezi řečí daly skoro tři nebo taky pět šest kostek cukru? Asi těžko. Ale pokud si po ránu dopřávají oblíbené…celý článek

Příliš mnoho cukru, příliš velké porce

Autor: Shutterstock

"Pojem cereálie může u mnoha lidí vzbuzovat dojem, že jde o něco zdravého. Cereální však znamená pouze vyrobený z obilovin. Uvnitř výrobků se však často skrývá nálož cukrů, tuků i soli s minimálním obsahem vlákniny," říká Alexandra Košťálová z iniciativy Vím, co jím, která výrobky porovnávala. Podle ní navíc děti často konzumují mnohem více než doporučenou porci. 

 

Který výrobek je nejhorší? Přečtěte si celý test a jeho výsledky na www.supermamy.cz, článek najdete ZDE

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku