Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Testování BB krémů: Do kterých se vyplatí investovat?

11. dubna 2024 | 06:00

Potřebujete zakrýt drobné nedokonalosti, dodat své pleti trochu barvy, ale hutnější make-upy nepatří mezi vaše oblíbené kosmetické pomocníky? Pak pro vás budou jasnou volbou BB krémy, které pleť hydratují, skvěle se roztírají a na tváři vám nevytvoří nepřirozenou masku. Několik jsme jich pro vás otestovaly. Který dostal jedničku?

BB či CC krémy jsou ideální alternativou běžných make-upů, přičemž nevynikají až takovou krycí schopností, ale naopak pleť hydratují, sjednocují, regenerují a především ji neucpávají. A to je hlavním důvodem, proč se k nim opakovaně vracíme! Některé z nich dokonce chrání pokožku před UV zářením. 

Co se týče odstínů, tak jich nenajdete tolik jako u běžných make-upů. Existuje však celá řada druhů a některé kosmetické firmy vylepšily složení například o anti-age přísady, které vyhlazují vrásky. Díky dalším vylepšením BB krémy zmatňují pleť, bojují s rozšířenými póry a poradí si také s pigmentovými skvrnami. Pokud vás však trápí silné akné, BB krém si s jeho zakrytím bohužel neporadí. Které BB krémy se opravdu povedly, do kterých naopak nedoporučujeme investovat?

VIDEO: Influencerka Petra LovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

BB hyaluronový krém, Dermacol, 199 Kč (30 ml)

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v kamenných prodejnách.

Produkty Dermacol mám obecně moc ráda, a tak mě potěšil i tento BB krém. Je velmi příjemný, snadno se roztírá a nedělá žmolky. Kryje tak akorát a pleť hezky sjednotí. Splňuje tak všechno, co od BB krému požaduji. 

Známka jako ve škole: 1

Tónovací krém FOR LIFE & MADAGA, 369 Kč (50 ml)

Koupíte na www.forlifemadaga.com/cz

Výrobky této české značky mám v oblibě již delší dobu a ani tentokrát mě krém nezklamal. Krém nenahradí make-up, je lehoučký a větší nedokonalosti nezakryje. Pokud však chci jen sjednotit barvu a rozjasnit, je to ideální volba, po nanesení ještě přepudruju a je hotovo. Používám ho ve dnech, kdy se mi nechce moc líčit, nebo třeba před sportem. Zároveň dobře hydratuje, zjemňuje pokožku a příjemně voní. Za sebe mohu jedině doporučit!

Známka jako ve škole: 1

BB krém Glow Skin Perfector, Douglas Collection, 499 Kč (30 ml)

Koupíte na www.douglas.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tento BB krém jsem si doslova zamilovala. Jeho textura je velmi jemná, krásně se roztírá a pleť sjednotí. Jak už název napovídá, po aplikaci je pokožka zářivá a hebká na dotek. Pokud nepatříte mezi fanoušky hutných make-upů a dáváte přednost přirozenosti, pak je tento BB krém jasnou volbou. 

Známka jako ve škole: 1

BB krém s hydratačním účinkem 5v1 pro světlou pleť Nivea, 149 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

V mé kosmetické taštičce klasický make-up nenajdete, mám totiž pocit, že mi na obličeji vytváří nepřirozenou masku. BB krémů mám ale hned několik. V poslední době jsem si oblíbila hydratační BB krém od značky Nivea. Je jemný, hezky se na pleti roztírá a nevytváří žádné skvrny ani žmolky. Naopak pleť krásně a hlavně přirozeně sjednotí. S množstvím to nijak nepřeháním, stačí troška a během chvilky je pleť připravena na další líčení. Po některých BB krémech se mi pleť nehezky leskla, se značkou Nivea se mi to však nestává, a tak často ani nepotřebuji aplikovat pudr.

Známka jako ve škole: 1

BB krém Ziaja, 129 Kč (50 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Kosmetiku Ziaja mám obecně moc ráda. Produkty nejsou vůbec předražené a častokrát jsou mnohem lepší než ty dražší. Jejich BB krém pro normální a suchou pleť mám již poněkolikáté. Má jemnou konzistenci, takže se hezky nanáší, vedle toho, že pleť sjednotí, tak zakryje různé malé nešvary, začervenání i pigmentové skvrny. Je hydratační a chrání proti UV záření. Po aplikaci je pleť pokaždé hezky svěží a upravená tak akorát. Cena je navíc opravdu více než příznivá!

Známka jako ve škole: 1

Tónovací krém s SPF 20 Erborian, 725 Kč (45 ml)

Koupíte na www.notino.cz, www.sephora.cz či v kamenných prodejnách.

Tenhle krémíček je opravdu super, jen se připravte, že cena je trochu vyšší na to, jak maličké je to balení. V každém případě je to geniální velikost na cesty. Já jsem zjistila, že pod tento BB krém si raději dávám denní krém, stačí pak tedy použít menší množství. Má větší krycí schopnosti, ale pleť je po něm opravdu krásně sjednocená a vypadá mladistvě. Obsahuje také lékořici, která snižuje produkci melaninu, a tím vznik pigmentových skvrn.

Známka jako ve škole: 1

Tónovací denní krém Gold, Essenté, 760 Kč (50 ml)

Koupíte na www.essente.cz

Vyzkoušela jsem už mnoho BB krémů, ale tento od značky Essenté je opravdová láska. Nesnáším make-up, protože mám pocit, že toho mám na sobě až moc a pleť nedýchá. Tento jemný BB krém má dokonalou konzistenci, která žádnou nepřirozenou masku nevytvoří, naopak pleť dokonale sjednotí. Navíc pokožku hydratuje, takže se neobjevují žádná suchá místa nebo šupinky. Najdete ho ve dvou odstínech a oba jsou naprosto super. Cena může být pro někoho vyšší, ale investice se rozhodně vyplatí.

Známka jako ve škole: 1

 

 

Autor: Aneta Valešová, Žaneta Podlahová
Video se připravuje ...