Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test přípravků po opalování: Které vaši sluncem namáhanou pokožku zklidní?

  • ...
    20. července 2023 | 06:00

    Že na sluníčko nemáte chodit bez kvalitního opalovacího krému, to je naprostá samozřejmost, kterou bychom vám ani neměly připomínat. Stejně tak byste svou pokožku měla hýčkat i po opalování, kdy bývá vysušená, podrážděná, a někdy dokonce spálená. Kvalitní produkt po opalování jí zase navrátí potřebnou hydrataci a pružnost. Které přípravky nás nezklamaly?

    Snědá opálená pokožka sice vypadá krásně a sexy, po delším pobytu na slunci potřebuje ale zvýšenou péči. Kůže se s opalováním vyrovnává i několik dnů, a proto je důležité používat kvalitní přípravky po opalování, které jí navrátí pružnost, hydrataci a jemnost, urychlí její regeneraci, zajistí dlouhodobější opálení a zamezí tvorbě nových vrásek.

    Na trhu najdete velkou škálu přípravků po opalování, které by měly obsahovat složky, jako jsou například panthenol, aloe vera nebo bambucké máslo. Vybírat můžete z různých krémů, které bývají hutnější a mohou na pokožce zanechat mastný film, z různých mlék, která se lehce roztírají a rychleji se také do pokožky vsáknou, nebo z různých gelů či sprejů. 

    Vyzkoušely jsme pro vás hydratační mléka, krémy i gel. Co nám vyhovovalo nejvíce?

  • Ledově chladivý gel po opalování Astrid Sun, 129 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií

    Tento produkt po opalování slibuje doslova ledové ochlazení vaší pokožky. Rozpálenou pleť opravdu příjemně zchladí.

    Chvíli však trvá, než se vstřebá do pokožky, a také musíte počkat, než přestane lepit. Oceňuji ale dávkovací pumpičku.

    Známka jako ve škole: 2

     

     

     

    VIDEO: Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s kterým faktorem si vybrat?

    Video se připravuje ...
    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

  • Chladivý gel po opalování After Sun, Dermacol, 137 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií

    Dokonalé zchlazení po celodenním opalování. Gel obsahuje panthenol a menthol, díky čemuž se dostaví chladivý osvěžující pocit. Pokožka je rázem zklidněná a hydratovaná.

    Gel se zároveň snadno roztírá a okamžitě vsakuje, proto pokud nemáte ráda mastné krémy po opalování, tento produkt vás nadchne'

    Známka jako ve škole: 1

  • Mléko po opalování prodlužující opálení Sun After Sun & Bronze, Nivea, 290 Kč (200 ml), koupíte v síti drogérií

    Musím přiznat, že co se týče tělových mlék, nejsem v této péči úplně poctivá. Proto nemají ani přípravky po opalování v mé koupelně své stálé místo. Letos jsem se ale rozhodla, že se o svou pokožku budu pořádně starat, a má volba padla na mléko od firmy Nivea, které slibuje, že prodlouží opálení. Produkt se krásně roztírá, během chvilky se vsákne do pokožky a stejně jako většina produktů této značky nádherně voní. Po aplikaci byla pokožka krásně vyživená a jemná na dotek. Nemůžu ale posoudit, jestli opálení vydrží víc, protože letos jsem na sluníčku času moc nestrávila. Rozhodně jsem si ale tento produkt oblíbila a ráda se k němu budu vracet.

    Známka jako ve škole: 1

  • Chladivé mléko po opalování Ziaja, 159 Kč (200 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Letos jsem to s prvním sluníčkem trochu přehnala a spálila jsem se. Díky bohu, že jsem doma měla chladivé mléko od značky Ziaja, které mi poskytlo okamžitou úlevu.

    Oceňuji, že se hned vsákne a nezanechává mastný film. Obsahuje vápník, panthenol a máslo karité, takže své narušené pokožce dáváte opravdu jen to nejlepší. Cena je navíc taky super, takže vřele doporučuji.

    Známka jako ve škole: 1

  • Hydratační mléko po opalování pro intenzivní opálení After Sun, Piz Buin, 296 Kč (200 ml), koupíte na www.notino.cz

    Na tuto značku nedám dopustit. Pravidelně si každé léto pořizuji opalovací krémy a ve výbavě mi nechybí ani hydratační mléko po opalování, které opravdu umí zázraky. Obsahuje glycerin a bambucké máslo, které se postará o hydrataci, přírodní látka tanimel zase podporuje produkci pigmentu. Pokožka je krásně vláčná a opálení vydrží opravdu mnohem déle. 

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

  • Regenerační gelový krém po opalování Eucerin SUN, 309 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren

    Pokud hledáte jen obyčejný krém, kterým se budete mazat po opalování, tak na to je Eucerinu škoda. Pokožku namáhanou sluncem totiž okamžitě hydratuje a zklidňuje. Lehce chladí, i když se trochu přismahnete. Pomáhá, aby opálená pokožka nepnula a byla svěží.

    Nemusíte se bát, že byste se s ním večer po opalování namazala a pak nemohla hned někam vyrazit na drink, protože nelepí, rychle se vstřebává a nezanechává mastný film na kůži.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...