Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test podkladových bází pod make-up: Která pleť sjednotí a líčení díky ní vydrží déle?

4. června 2020 | 06:00

Dokonalý make-up bez chybičky? Základem je rozhodně podkladová báze! Pokud ještě žádnou ve své kosmetické výbavě nemáte, je načase to změnit. Díky ní totiž bude vaše pleť zářivá, bez viditelných pórů, krásně sjednocená a líčení vám vydrží déle.

Podkladové báze neboli primery oceníte ve chvíli, kdy potřebujete, aby vám make-up vydržel co nejdéle. Pleť navíc krásně sjednotí, vyhladí, zmatní, a dokonale tak pleť připraví na další líčení. Poradí si také s rozšířenými póry, které opticky zacelí. Díky primeru se vám bude snadněji nanášet make-up, který pak na pleti krásně přilne a hlavně opravdu podstatně déle vydrží. 

Můžete si vybrat z bezbarvých podkladových bází, které se přizpůsobí tónu vaší pleti, nebo můžete vyzkoušet lehce zbarvené primery. Některé podkladové báze navíc obsahují také ochranný faktor. Ať si vyberete jakoukoliv, brzy zjistíte, že si další líčení bez báze nebudete umět představit. Nevíte, jakou si vybrat? Inspirujte se naším výběrem.

Matující podkladová báze pod make-up My Skin Perfector, Essence, 109 Kč

Matující podkladová báze pod make-up My Skin Perfector, Essence, 109 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Nejsem zvyklá používat make-up, a tak jsem dlouho v kosmetické výbavě neměla ani podkladovou bázi. Tato od Essence tak byla jednou z prvních, kterou jsem vyzkoušela, a musím říct, že jsem mile překvapena. Díky příjemné pěnové konzistenci se hezky nanáší, okamžitě na tváři vytvoří sametový podklad a díky lehkému zabarvení nemusíte používat další make-up. Nebo alespoň mě to takhle stačilo. Určitě je to skvělá věc do nadcházejících horkých letních dní, když nechcete na obličeji nosit "masku". Pleť byla hezky sjednocená a měla příjemný přirozený nádech.

Známka jako ve škole: 1

Podkladová báze Decorative Care, Ryor, 148 Kč

Podkladová báze Decorative Care, Ryor, 148 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Podkladové báze jsem dříve moc nepoužívala, ale pak jsem náhodou natrefila na tuto od Ryoru a byla jsem nadšená! Báze má jemnou gelovitou konzistenci, a už když si ji nanesete na prst, cítíte, jak je dokonale sametová. Pleť opravdu hezky sjednotí a make-up vydržel na svém místě delší dobu než bez ní. Navíc příjemně voní.

Známka jako ve škole: 1

Podkladová báze pod make-up SPF 15 Ten!sational, Catrice, 159 Kč

Podkladová báze pod make-up SPF 15 Ten!sational, Catrice, 159 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Primer pro mě znamenal vždycky ještě další nepotřebnou vrstvu, když člověk používá sérum a krém, přišlo mi to zbytečné. Po testování jsem ale přišla na to, že tento produkt spojuje deset funkcí v jednom a v podstatě klidně mohu krém vynechat a použít jen primer. Ten pak pleť nádherně vyhladí a make-up skvěle a rovnoměrně drží. Pleť vypadá mladší.

Známka jako ve škole: 1

Podkladová báze pro všechny typy pleti Flawless Original Barry M, 269 Kč

Podkladová báze pro všechny typy pleti Flawless Original, Barry M, 269 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií Rossmann

Už jsem vyzkoušela několik primerů a tento od Barry M se staví na přední příčky. Vypadá jako krém, ale po rozetření má spíše jemnou gelovitou konzistenci a zanechává pleť neuvěřitelně sametově hebkou. Make-up se díky němu lépe nanáší a vydrží na pleti o mnoho déle. Primer má neutrální příjemnou vůni a dávkování pomocí pumpičky je velice praktické. Opravdu jsem nadšená!

Známka jako ve škole: 1

Hydratační báze pod make-up Coco splash Dermacol, 299 Kč

Hydratační báze pod make-up Coco splash, Dermacol, 299 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Tento primer slibuje dlouhodobou výdrž make-upu a rozjasnění. Po jeho používání jsem si určitě všimla toho, že mé líčení vydrží delší dobu, ale rozjasnění a zmírnění tmavých kruhů pod očima nikoliv. Každopádně jde o skvělý produkt, který vyhladí pleť a připraví ji na dokonalé nalíčení.

Známka jako ve škole: 2

Pudrový primer Annabelle Minerals, 315 Kč

Pudrový primer, Annabelle Minerals, 315 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.annabelleminerals.cz

Podkladovou bázi od Annabelle Minerals byste si na první pohled mohli splést s pudrem. Na rozdíl od většiny primerů totiž není na tekuté bázi, ale aplikuje se na pleť štětcem, stejně jako pudr. To nemusí každému vyhovovat, ale jde spíše o zvyk, protože tento primer pleť krásně zmatní a sjednotí. Díky přírodnímu složení je jemný, takže se hodí i na citlivou pokožku. Jeho výhodou je také to, že ho můžete použít i k nanesení na make-up, který déle vydrží. Ať už patříte k propagátorkám přírodní kosmetiky nebo ne, určitě stojí za vyzkoušení. Oceníte totiž i chytrý uzávěr, díky kterému se obsah krabičky nevysype, jak se to často u pudrů stává.

Známka jako ve škole: 1-

Podkladová báze Skin Manager Perfektionist Alcina, 329 Kč

Podkladová báze Skin Manager Perfektionist, Alcina, 329 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech

Tato podkladová báze od Alciny mě naprosto nadchla a jen doufám, že bude mojí pleti dál tak prospívat, jako to funguje posledních pár týdnů, co ji používám. Vyhovuje mi praktické balení s pumpičkou, které mám radši, než když musím tekutinu nebo krém vymačkávat z tubičky. Slibovala zmatnění pleti, na kterém mi hodně záleží, protože v T zóně mám mastnou pleť a leskne se poměrně hodně. Alcina tenhle problém potlačuje, přitom nemám pocit, že bych na obličeji měla neprodyšnou vrstvu. Skvěle se nanáší, okamžitě se vstřebá a lépe se na ni roztírá make-up. Jsem s tímto primerem absolutně spokojená a určitě se k němu budu vracet!

Známka jako ve škole: 1

Podkladová báze pod make-up TOO FACED, 960 Kč

Podkladová báze pod make-up TOO FACED, 960 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Tento primer slibuje, že vaši pleť rozzáří a sjednotí. Musím přiznat, že jsem k produktu byla trochu skeptická, ale to mě brzy přešlo. Oba sliby totiž dokonale splnil. Pleť byla opravdu krásně "vyhlazená", sametová na dotek a připravená na další líčení. Vyzkoušela jsem už několik bází, ale s touto mi make-up vydržel podstatně déle. Jedinou chybou je vyšší cena primeru.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...