Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recenze šamponů na vlasy: Postačí ty z drogerie, nebo je potřeba si připlatit?

8. června 2023 | 06:00

Po krásných, silných vlasech touží snad každý z nás. V nepřeberném množství vlasové kosmetiky je ale občas opravdu těžké vybrat ten nejlepší šampon, který splní všechny naše požadavky. Otestovaly jsme několik šamponů různých značek a cenových kategorií. Je potřeba si připlatit, nebo postačí produkty z drogerie?

Sehnat šampon, díky kterému budou vlasy vypadat zdravě, budou hebké a hydratované, ale který zároveň ochrání jejich barvu, je občas pořádný oříšek. Otestovaly jsme různé kategorie šamponů: na mastné i suché vlasy, hydratační i na barvené vlasy. Které od nás dostaly jedničku?

VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

Video se připravuje ...
Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Vyživující šampon s olivovým olejem, Ziaja, 79 Kč (400 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

Šampon mě velmi mile překvapil tím, že mi po čase přišly opravdu méně zničené. Z čeho jsem však byla mírně rozladěná, tak z toho, že se mi po něm daleko více vlasy mastily. Neurazí, ani nenadchne.

Známka jako ve škole: 3

Vyhlazující šampon s kakaovým máslem, Ziaja, 79 Kč (400 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných salonech

Šampony střídám, málokdy používám např rok pouze jeden. Vždy si vybírám s ohledem na stav vlasů. Poslední dobou jsem měla pocit vysušených vlasů, bez lesku, bez "šťávy". Ziaja šampon s kakaovým máslem se mi přesně trefil do noty. Vlasy jsou po umytí hladké, lesklé a po dvou měsících používání se kvalita, co se týče hydratace, výrazně zlepšila. Jako bonus je skvělá cena, ostatně jak jsme již u této značky zvyklí. Jednoduše za málo peněz hodně muziky.

Známka jako ve škole: 1

Šampon na suché vlasy, Yumi HC, 119 Kč (300 ml)

Koupíte na www.hebe.com

S vlasy celý život poměrně bojuji. Jsou totiž velmi jemné, zplihlé, často se mastí a jsou navíc zničené od neustálého barvení. Někdy mají i světlé momenty, avšak šampon od YUMI jim moc radosti navíc nedodal. Byly po něm ještě jemnější a po vysoušení fénem navíc byly elektrické. Neoslovila mě však ani žvýkačkově sladká vůně. Co kvituji je ale fakt, že se mi po něm vlasy lehce rozčesávaly, což také není u každého šamponu samozřejmostí.

Známka jako ve škole: 3

Vlasový šampon s minerály, For Life and Madaga, 194 Kč (200 ml)

Koupíte na www.forlifeandmadaga.com

Šampon s minerály z Mrtvého moře příjemně voněl, vlasy se po jeho použití dobře rozčesávaly. Šampon nedráždí, což je jeho velké plus. Bylo ho však potřeba použít trochu více, než jsem zvyklá u jiných šamponů, takže docela rychle ubýval. Cenově je ale dostupný, takže dobrá volba ve své cenové kategorii.

Známka jako ve škole: 2

Posilující šampon pro poškozené vlasy, Vita Coco, 203 Kč (400 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Tento šampon hezky pění, vlasy jsou po něm čisté a svěží, navíc velmi příjemně voní. Překvapilo mě, že vlasy po aplikaci šamponu působí vyživeně, ale hlavně jsou plné objemu! Moc jsem od tohoto produktu nečekala, ale nakonec mě velmi mile překvapil. 

Známka jako ve škole: 1

Šampon na vlasy s bio kokosovým olejem a ibiškem, Cocopalm, 352 Kč (600 ml)

Koupíte na www.hebe.com

Opět jsem s tímto produktem narazila na novinku, kterou jsem dříve nevyzkoušela. Mělo by se jednat o korejskou kosmetiku a speciálně tenhle šampon společně s kondicionérem jsou součástí japonského rituálu péče o vlasy. Pokud máte velkou rodinu, jděte do toho, produkt je obsahuje organický kokosový olej a keratin a má zajímavou, docela výraznou vůni. Balení je ovšem to, co velká rodina potřebuje, obří a za únosnou cenu. Dobře pění a vlasy vypadají po použití dobře. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Známka jako ve škole: 1

Přírodní šampon z mořských řas s levandulí a neroli, Green Angel, 499 Kč (200 ml)

Koupíte na www.greenangel.cz

Šampon má dávkovač v pumpičce a musím říct, že mě trochu překvapil, jak je řídký. Na umytí hlavy pak potřebujete trochu větší množství. Také mu chvíli trvá, než se rozpění, většinou jsem musel hlavu spláchnout a umýt ještě jednou, pak už pěnil lépe. Je to přírodní šampon, bylinkami také voní. Nejdůležitější složka v šamponu jsou mořské řasy. Jsou zdrojem vitamínu A a C a jsou také bohaté na draslík, vápník, hořčík a železo. Vitamin B v mořských řasách je nezbytný pro všechny typy vlasů pro udržení jejich zdravé kondice.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro barvené vlasy, Color WOW, 549 Kč (250 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Šampon je vyvinutý pro chemicky barvené vlasy, které trpí neustálou úpravou. Pomáhá vlasům navracet lesk a krásu. Šampon pění na jedničku a dlouho vydrží, speciálně na krátké vlasy, protože ho není třeba používat velké množství, aby se rozpěnil a umyl hlavu bez pomoci sulfátů. Vlasy tak po použití mohou krásně dýchat a vypadají zdravější. Má příjemnou vůni a vlasy nevysušuje.

Známka jako ve škole: 1

Autor: red
Video se připravuje ...