Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Léto končí, je čas na výraznější líčení! Které oční stíny a paletky jsou podle nás ty nej?

9. září 2021 | 06:00

Léto se nekompromisně blíží ke svému konci, kdy zažíváme poslední jeho záchvěvy. Je tak čas na výraznější líčení a pomalu se připravit na nadcházející společenské události, pojící se s podzimem, o které jsme byly minulý rok ochuzeny! No, řekněte, kdy jindy si vybrat nového favorita, který nám dodá jiskru v oku na bujarých večírcích a plesech, než teď? Na které oční stíny a paletky nedáme v redakci dopustit a které od nás s přehledem získaly jedničku?

 Sezona společenských událostí, večírků a plesů si zaslouží slavnostnější líčení, a vy si tak konečně můžete vyhrát se všemi třpytivými, metalickými i neonovými barvami, které paletky nabízejí. Vedle nich nechybějí ani odstíny světlejší a tmavší, které můžete mezi sebou různě kombinovat. Stejné pravidlo platí i pro matné stíny i ty s leskem a třpytem, které se nebojte míchat.  

Tip na video: Jak vytvořit z denního líčení večerní? 

Váháte, která barva bude sedět právě vám? Modrým očím sluší například světle růžová, stříbrná nebo fialová. Zeleným zas sedí měděná, zlatá nebo odstíny hnědé. K hnědoočkám se pak hodí odstíny zelené, meruňkové nebo červené. Díky paletkám si však se stíny můžete různě hrát, až natrefíte na kombinaci, která vám bude sedět ze všeho nejlépe.

Které se dobře nanáší, mají skvělý pigment a vydrží celý den? Tohle je náš verdikt!

Gabriela (44): Rosé All Play Eyeshadow Bouquet, oční paletka 12 barev, Physicians Formula, 599 Kč, koupíte na www.drmax.cz nebo v kamenných prodejnách

Miluji paletky očních stínů a tahle je speciálně pro milovnice romantických růžových odstínů jako dělaná. Růžové oční stíny vám zjemní výraz, ale pomocí světlejších a tmavších odstínů docílíte přirozeného zvýraznění očí, podle toho, jak potřebujete. Paletka obsahuje jak matné, tak blýskavé odstíny. Ty s leskem jsou trochu jinak koncipované. Není to jen běžný jemný stín s třpytivým odleskem, tyto stíny obsahují větší částečky, třpytky, takže efekt lesku je jinak působivý.

Stíny drží krásně celý den a ke všemu se nedrolí. Třpytky sice někdy nedrží úplně celý den, ale lesk zůstává a za to dávám palec nahoru.

Známka jako ve škole: 1

Martina (36): Oční stíny v tyčince The ONE, Oriflame, 179 Kč, koupíte na cz.oriflame.com

Oční stíny v tyčince mi přišly nesmírně praktické. Přesto, že se doporučuje je nanášet štětečkem nebo houbičkou, já jsem je aplikovala rovnou na víčko a potom zapracovala bříškem prstu.

Stíny jsou pěkně sametové a přesto, že jsem čekala, že se budou shromažďovat v záhybech a vráskách na víčku, tak se tomu neděje, ale musí se opravdu zapracovat do pokožky. 

Známka jako ve škole: 1

Klára (40): Bare it all, paletka očních stínů, Barry M, 270 Kč, koupíte na www.notino.cz nebo v kamenných prodejnách

Zatímco dříve jsem dávala přednost mono stínům, dnes potřebuji minimálně dva, abych si mohla vystínovat vnější koutek oka, a ideálně i více... problém paletek však často bývá v sestavě barev. Mohu vás ale ujistit, že tahle paletka má barvy vybrané naprosto skvěle, jsou všechny tlumené, neutrální, použitelné na den a některé z nich mají trochu třpytu, když na něj máte zrovna náladu; já kombinuji matné i třpytivé a právě jejich mix mě baví, nezaznamenala jsem tuto kombinaci u žádné jiné paletky.

Stíny se nedrolí, z paletky se nesypou, na kůži drží nadstandardně dobře. Paletka nemá zrcátko ani magnet, protože je plně recyklovatelná a nezatěžuje tedy naši planetu, stejně jako další kosmetické produkty od Barry M. Doufám, že se paletka nepřestane vyrábět, protože se stala mojí dennodenní ranní potřebou!

Známka jako ve škole: 1

Žaneta (27): Oční stíny Colorful, Sephora Collection, 195 Kč, koupíte na sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Pokud nemáte ráda paletky očních stínů, ale raději si svoje sestavujete sama z monochromatických jednotlivých odstínů, neměl by vám ujít tento zázrak, který najdete v dvaasedmdesáti různých odstínech! Já jsem testovala zlatý odstín a musím říct, že když jsem chtěla jen rychle vyjít ven, nalíčila jsem si řasenku, trochu tohoto stínu na střed víčka a efekt byl dokonalý. Nic jiného nebylo potřeba.

Stačí malinko máznout, stíny mají vysoký lesk a dlouho vydrží. Jsou nepřehlédnutelné. Mají měkčí strukturu, takže pozor, aby se vám tlakem nerozpadly. I na cesty nebo do kabelky jsou naprosto geniální!

Známka jako ve škole: 1

Kristýna (25): Jílové oční stíny odstín MILKSHAKE, Annabelle Minerals, 249 Kč, koupíte na www.annabelleminerals.com/cz nebo v síti drogérií

Minerální kosmetika je velmi zajímavá, je totiž velice šetrná k pokožce a krásně sjednotí celkový look. Jílové oční stíny jsou lehké, nejsou drolivé a aplikace je velmi snadná. Bílý jíl je skvělý v péči o pokožku, nezanechává ucpané póry. Odstín Milkshake je tolik jemný, i když se na pohled může zdát výraznější. Jeho narůžovělá až fialková barva krásně podtrhne barvu očí a s lehkostí vám dodá sametový look. Stíny rozhodně doporučuji!

Známka jako ve škole: 1

Natália (25): Neon Brights, paletka očních stínů, Barry M, 317 Kč, koupíte na www.notino.cz nebo v kamenných prodejnách

Už dlouho jsem se těšila, až otestuji paletku stínů v zářivých barevných odstínech. Tahle od Barry M byla mou první neonkou a musím říct, že mě rozhodně nezklamala. Pigmentace barev je při použití podkladové báze nebo korektoru dostatečně výrazná už při první aplikaci. Zároveň se dá krásně vrstvit, čímž se mi povedlo vytvořit i výjimečně syté barevné kombinace. V poměru cena výkon je tahle neonová paleta mým novým favoritem.

Známka jako ve škole: 1

Aneta (30): Mini paletka očních stínů, Natasha Denona, 690 Kč, koupíte na www.sephora.cz v kamenných prodejnách

Stíny nepatří zrovna mezi moje must have kosmetické produkty. Tyhle mě ale oslovily svými nádhernými odstíny, které se dají krásně kombinovat a využijete je jak na den, tak na večerní líčení. Jsou hezky pigmentované a hlavně drží tam, kde mají. Velmi jsem ocenila, že nepráší a nepoletují vám všude po obličeji. Roztomilé mini balení se vejde do každé kabelky, takže si je můžete během dne kdykoliv poupravit, kdyby bylo potřeba. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Žaneta Podlahová
Video se připravuje ...