Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nebojte se najíst! Blogerka ukazuje, jak se tělo mění před a po jídle

14. května 2021 | 06:00

Milovat své tělo se vším všudy bývá často extrémně složité. Obzvlášť v dnešní době, kdy na nás na sociálních sítích denně vyskakují bezchybné fotografie dokonalých žen. Naštěstí se čím dál více skloňují výrazy jako body positivity či body neutrality, které se snaží ženy motivovat k tomu, aby svá těla milovaly přesně taková, jaká jsou.

Své tělo bez různých příkras se nebojí na sociálních sítích ukázat čtyřiadvacetiletá Američanka Clara Guillem. Ta sdílí fotografie toho, jak vypadá její tělo před a po jídle. Snaží se tak ukázat lidem, kteří například bojují s nějakou poruchou příjmu potravy, že mít po jídle nafouklé břicho není nic ošklivého, ale že se jedná o naprosto běžnou věc. Nikdo by se tak neměl bránit jídlu jenom kvůli tomu, že se bojí, že se jeho břicho zvětší.

Jak trvale zhubnout a netrápit se? Jde to, a navíc bez diety! Odpověď najdete ve videu:

Video se svým skutečným tělem po jídle sdílela na sociální síti TikTok a byla v šoku, kolik mladých dívek jí začalo psát, že se potýkají s poruchami příjmu potravy a nemají nikoho, kdo by jim pomohl. "Zlomilo mi to srdce a přála jsem si alespoň zčásti těmto dívkám pomoct," uvedla Clara. Začala proto sdílet snímky před a po jídle, aby lidem ukázala, jak se tělo během dne mění. 

Při pohledu na její upřímné fotky vás možná napadne, že Clara se sebevědomím problém nemá. Zdání však klame. "Jako každá dívka, tak i já mám horší dny, kdy se sama sobě nelíbím a na své tělo se dívám spíše kriticky. Nejtěžší je uvěřit, že stojíte za to, mít se rádi. V minulosti jsem s tím i já měla problém, ale každý si zaslouží milovat sám sebe," dodává.

Na její porovnávací snímky se podívejte ve fotogalerii:

 

 

Autor: Aneta Valešová