Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Jako dvouletá utrpěla popáleniny, které ji málem usmrtily. Nedostatky musíte nosit jako diamanty, tvrdí

18. února 2021 | 06:00

Jako dítě se popálila rozpáleným máslem a jen zázrakem přežila. Kdo za její zranění může, ale netuší! Mladá maminka dnes žije spokojený život a vychovává krásnou dceru. Za jediné negativum na svém vzhledu považuje to, že nebude moct nikdy vykrást banku, prý by ji odhalil i slepý. 

Alyssa McDonald má za sebou silný a dost bolestivý zážitek, který si ale nepamatuje. Když se popálila vroucím máslem, byly jí pouhé dva roky a o tragické události ví pouze z vyprávění. "Těžko říct, jak to tehdy bylo. Verze matky se s verzí táty rozhodně neshoduje. Maminka říká, že jsem na sebe hrnec s máslem převrhla sama, táta tomu ale nevěří," popisuje Alyssa. 

Bezprostředně po popálení byla malá Alyssa převezena do nemocnice, zde lékaři doporučovali rodičům, aby už pomalu kontaktovali pohřební službu. "Asi to chápu, moje hlava prý byla dvakrát větší než normálně. Byla jsem slepá a pokožka na obličeji byla v takovém stavu, že většina lidí nevěděla, kde mám oči a kde začíná nos."

Světe, div se! Stav mladé dívenky nabral úplně jiný směr. Zázračně se začala zotavovat, na jedno oko viděla, a dokonce se brzy probrala z kómatu. "Co bylo potom, nevím. Rodiče se ke mně chovali normálně, jako kdyby mi nic nebylo." Fakt, že má Alyssa zohavený obličej, začala pociťovat až ve škole, kde se jí děti bály. Ani to ji ale na kolena nesrazilo. 

"Alespoň si mě bude vždy každý dobře pamatovat. Můj vzhled je jednoduše originální. Nehodlám se za to stydět. Nedostatky musíte nosit jako diamanty," radí Alyssa, která ve svém životě vypadá opravdu spokojeně. Má skvělého partnera a krásnou dceru. Z profilů na sociálních sítích je opravdu patrné, že má zdravé sebevědomí, a mohla by tak být vzorem pro mnoho nejistých žen, které trápí všudypřítomná bezchybnost.

Autor: Adéla Ondroušková