Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dvouletého chlapečka málem zabil muž, který ho pravidelně hlídal! Tvrdil, že spadl ze židle

12. ledna 2019 | 06:00

Maminka nechávala svého syna doma s chůvou, ale už to nejspíš nikdy neudělá! Chůva totiž svěřovala chlapce svému partnerovi, který ho agresivně mlátil tak, že chlapec málem zemřel na krvácení do mozku.

Luke se narodil v roce 2016 a byl pro svou maminku vymodlené dítě. Po porodu s ním matka Melanie zůstala na mateřské dovolené, brzy se ale musela vrátit zpět do práce a svěřovala syna chůvě Sheile. Vypadalo to, že Luke je s novou paní na hlídání velmi spokojený a čas strávený s ní je zábava. Sheila chlapce často brala i mezi své děti, kde byl Luke zaneprázdněný až až.

Melanie byla šťastná, že na první pokus našla jednoduše perfektní chůvu. Později ale začala Sheila svěřovat Luka svému partnerovi Richardovi. Ani s tím neměla Melanie problém, jelikož Richarda znala a hlavně věděla, že s ním Sheila má své děti. Proč by měl být tento muž nějak nebezpečný?

Jednoho dne, když přišla Sheila domů z práce, Luke spal v obýváku na gauči. Budila ho, ale on nereagoval. Jen na moment otevřel své modré oči. Richard tvrdil, že je chlapec jen unavený po dlouhém dni plném her. Později z něj vypadlo, že spadl z gauče i židle. To už bylo Sheile a potom Melanii divné. Popadla Luka a letěla s ním do nemocnice, tam jejího syna okamžitě přijali. 

Na hlavičce měl nespočet modřin a podlitin. Na spánku, v uchu, na čele a tvářích měl modré mapy, které matce i lékařům naháněly strach! Výsledky vyšetření ukázaly zlomeninu lebky, se kterou souviselo i vážné krvácení do mozku. Doktoři věděli, že jde o minuty, a následovalo další vyšetření mozku, které krvácení vyloučilo. Všem se sice ulevilo, ale čekal je další stres. 

Policie začala řešit chlapcovo zranění – které měl na svědomí právě Richard! Ten je nyní za mřížemi, jelikož se prokázala jeho vina. Chlapce opravdu brutálně napadal a agresivně mlátil. Luke se ho bál a už ho nikdy nechce vidět. Melanii se tak svěřování vlastního dítěte do péče cizích nevyplatilo. Do svého domu tak nejspíš už žádnou další chůvu nepustí.

Autor: Adéla Ondroušková