Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neuvěříte, z čeho vyrábí léčivé předměty! Vydělá si tak deset tisíc dolarů ročně

17. prosince 2018 | 06:00

Tak trochu zvláštní koníček má třiadvacetiletá Ciara Noble z Austrálie. Z placent svých zákaznic vyrábí nejrůznější vzpomínkové předměty i léčivé prostředky. Prodejem těchto výrobků si ročně vydělá až deset tisíc dolarů.

Ciara pracuje jako porodní asistentka a bokem si přivydělává prodejem výrobků z placenty. Na žádost matek ji přeměňuje na tobolky, esence, krémy na obličej, vzpomínkové předměty, nebo dokonce na smoothie koktejly či syrové nudle. "Poprvé jsem slyšela o přínosech placenty po absolvování vysoké školy. Benefity, které nabízí například placenta přeměněná na tobolky, mě doslova nadchly," říká.

Po bedlivém zkoumání a studiu se před dvěma lety stala certifikovaným specialistou Placenta Remedies Specialist. O výrobky je neskutečný zájem a ročně si tato mladá dívka prodejem vydělá až deset tisíc dolarů. "Výrobky si ode mě koupilo už více než sto žen a všechny z nich byly nadšené. Někteří lidé si možná myslí, že je to divné, ale podle mě je to spíš krásné a naprosto přirozené."

Najdou se však také matky, které s jejím přivýdělkem nesouhlasí a placenty se po porodu zbavují. "Některé ženy nechtějí o placentě cokoliv vědět a prostě se jí zbaví. Přitom je tak důležitá. Obecně je na ženy vyvíjen obrovský tlak. Očekává se od nich, že po narození dítěte se z nich stanou dokonalé matky, což ale není vždycky úplně reálné. Tyto výrobky by jim mohly pomoct," dodává.

Její nejoblíbenější službou je zapouzdření placenty, o kterém věří, že pomáhá proti hormonální nerovnováze, snižuje poporodní krvácení a zvyšuje produkci mléka. Méně obvyklou službou je pak výroba smoothie koktejlu s plátky placenty. "Jakmile dostanu placentu, nakrájím ji na tenké plátky a dám do sušičky na patnáct hodin. Usušenou ji pak rozmixuji na jemný prášek. Mám také stroj na výrobu pilulek." Vedle toho vytváří také obrazy z placenty.

S matkami, které si kupují výrobky, se Ciara nesetkává. Placentu si vždy bere z nemocnice domů a do osmačtyřiceti hodin se vrací s hotovými výrobky. "Mám opravdu ráda svou práci. Pokud mohu jen trochu pomoci při jejich postnatálním zotavování, vím, že to má smysl a že jsem svou práci udělala dobře," uzavírá vyprávění.

Autor: Aneta Valešová