Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Příběh čtenářky Stely: Přítel se mi svěřil, že ho zneužívala sestra

Něžnosti mezi bratrem a sestrou přerostly v sexuální vztah.
2. března 2015 | 06:00

Odkrývání rodinných 13. komnat bývá velmi drásající zkušeností. A mě ta, do které mě pustil můj přítel, málem položila…

Jak jsem se o podivném vztahu mezi přítelem a jeho sestrou dozvěděla? Z jejich chování jsem nevytušila vůbec nic. Jednou jsme ale popíjeli na baru a – už nevím jak – najednou z něj vypadlo: „Spal jsem se svojí sestrou.“ Vykulila jsem oči a poprosila, ať mi to vysvětlí. Tak mi začal příběh dávkovat…

Podivné dětství

Byli ještě dětmi, jeho sestra jen o dva roky starší. Jemu v té době bylo asi jedenáct. A ona jednoho večera přišla s tím, že by to chtěla dělat. Její malý bratr na návrh přistoupil. A jak přiznal, pro sestru to byla asi vzrušující a zakázaná hra. Akutní potřeba, jak utlumit své předčasně objevené sexuální touhy. Někdy mu prý říkala: „Dělej, že jsi esesák…“ Zkrátka do hrátek vnášela svoji fantazii, měla jasný scénář, kterým se řídil. Co na to můj přítel?

Zakázaná hra

Přiznal, že to trvalo dva roky. Také to, že si jeho sestra nebrala servítky, využila jakékoliv příležitosti, když „to“ na ni přišlo. K jejich intimním chvilkám docházelo klidně na babiččině gauči pod peřinou, zatímco jejich babička vařila oběd. Jednou je prý dokonce načapala, ale svedli to na hru. Podezření pochopitelně neměla, neřešila to. Kdy to skončilo? Přítel přiznal, že až okamžikem, kdy opravdu dospěl a začalo se mu tvořit sperma. V tomto okamžiku byla hra dohrána, sestra se už bála, že by mohla nechtěně otěhotnět.

Šokem opařená

Když své vyprávění skončil, nevěděla jsem, jak reagovat. Jen jsem tiše uvažovala, jestli ho mohl tajný incest nějak poškodit, zanechat v něm zmatek. On to s odstupem let nebral nijak fatálně, ale mně se jeho sestra totálně zhnusila. Vždycky, když jsem ji viděla, představila jsem si, jak nutí svého nedozrálého bratra k tomu, co mělo zůstat absolutním tabu. A napadalo mě, co by asi říkala tomu, kdyby něco podobného zažívali její synové... A co jejich rodiče? Všimli si něčeho? V mámě asi pochybnost hlodala. Jednou mi totiž spontánně začala vypravovat rodinný příběh, jak můj partner v dětství mimoděk ve škole utrousil, že to se ségrou „dělají na gauči". A tak se to řešilo, ale nakonec se aféra smetla ze stolu. To už jsem věděla, jak se věci mají, a tak jsem se hryzala do rtu a snažila se předstírat udivený výraz. Každopádně: i s odstupem let nad situací nevěřícně kroutím hlavou a nedokážu pochopit ani jednu ze zúčastněných stran. Doufám, že další utajenou komnatu už neodhalím.

Autor: duš