Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zamilovala jsem se do Afričana, teď ho živím

14. září 2011 | 06:25

Stačí týden na dovolené v Egyptě či jiné africké zemi a máte život vzhůru nohama. Láska jako z červené knihovny s místním fešákem, chuť všechno zahodit a odstěhovat se do ráje nebo si alespoň svého milého dovézt domů. Nevěříte? Potvrdí vám to Jarmila, Libuše i Eva.

Padesátnice Jarmila se u moře zamilovala jako dvacítka. Její „osudová“ láska byl o dvacet let mladší Egypťan. „Připadala jsem si jako v ráji. Říkal mi, že jsem krásná, sexy a okouzlující, nosil květiny, vyznával lásku. To už jsem několik let od žádného muže neslyšela. Měla jsem znovu chuť žít a užívat si,“ vzpomíná na dovolenou.

Podobný scénář zažívá v Egyptě nebo jiné africké zemi každoročně spousta cizinek. Místní muži od nich za to očekávají buď dárky (nové oblečení, šperky, boty…), nebo předpokládají, že si je vezmou a odvezou pryč z chudé země do Evropy. Další variantou je, že je žena bude na dálku živit a sponzorovat. Jenže to v době zamilovanosti žádnou z nich ani ve snu nenapadne. Všechny jsou přesvědčené, že na břehu moře potkaly osudového muže.

Konec velké lásky

Jarmila se probrala až ve chvíli, kdy přiletěla se všemi potřebnými dokumenty do Egypta na svatbu. „Napadlo mě dát jeho identifikační údaje agentuře, která prověřuje místní muže. Vyklubal se z něj gigolo.

Měla jsem štěstí. Stačilo pár dnů, byla bych pod čepcem a musela živit jeho i celou rodinu. Pád na zem byl tvrdý. Byla jsem nešťastná a cítila se podvedená. Sbalila jsem svatební šaty a vrátila se do Čech. Teď už žádnému chlapovi jen tak neuvěřím,“ popisuje drsné vystřízlivění Jarmila.

Egypťané jsou velmi neodbytní a hrnou se do svatby hlavně kvůli vízům do Evropy
Autor: profimedia.cz

Příběh druhý: Rozvedla se a opustila tři děti

Podobně také začla láska Libuše (45). V Praze žila docela poklidný život s manželem a třemi dětmi až do chvíle, než vyjela na dovolenou jen s kamarádkou. V Egyptě se zamilovala až po uši a do Čech se vrátila s pocitem, že nudný manželský život není nic pro ni a ona chce žít se svým milovaným „opáleným“ Siamonem.

Chvíli si psali, sem tam za ním jezdila, až se rozhodla definitivně a podala žádost o rozvod. Nakonec sbalila kufry, opustila tři děti a vyrazila za hlasem svého srdce. „Jenže když jsem si našla v Egyptě byt a chtěla s ním bydlet, choval se podivně. Byl často pryč, neustále někomu volal, a hlavně po mně chtěl pořád nějaké peníze. Bylo mi to podezřelé a napadlo mě zavolat do agentury, která ověřuje totožnost místních lidí,“ popisuje svou zkušenost Libuše.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Ženich byl už ženatý

Tam zjistili, že Siamon je už ženatý s Egypťankou i jinou Češkou. „Bydlely jen pár set metrů od sebe a asi jim to nevadilo. Já to také chvíli zkoušela skousnout, ale nezvládla jsem to. Strašně jsem žárlila, dělala scény a cítila se podvedená. Po jeho slibech, že mě bude milovat až do smrti, že jen se mnou může být šťastný, se jen zaprášilo.

Po pár měsících jsem se potupně vrátila do Prahy. Přiznám se, že si připadám jako největší trouba pod sluncem. Jediné, co mě trochu uklidňuje, je, že nejsem jediná, která v Egyptě nalítla,“ uzavírá své vyprávění Libuše, jež momentálně žije sama, děti si bere jednou za čtrnáct dnů na víkend a hledá nový smysl života.

 

Jak se nestat sponzorkou:

Dejte si pozor, když…

* … jste víc než o pět let starší než případný ženich.
* … jste rozvedená a máte závazky.
* … po vás muž chce peníze nebo vám neustále vypráví o špatné finanční situaci v rodině.
* … vám nevysvětlí detaily případného rozvodu či dědictví.
* … navrhuje společné podnikání bez vlastní kapitálové účasti a vymlouvá se, že podle místních zákonů musíte mít egyptského partnera, proto musí být alespoň část majetku napsaná na něj.

Příběh třetí: 30 let bude splácet dluhy

Evě je dnes 38 a na svou zamilovanost a hloupost doplatila nejvíc. V pětatřiceti měla pocit, že jí ujíždí vlak. Žila bez chlapa, její biologické hodiny odbíjely za minutu dvanáct a ona zoufale toužila po dětech i lásce. Měla sice

Egypt dokáže okouzlit
Autor: profimedia.cz
celkem slušnou práci, ale to jí ke štěstí nestačilo. „Na dovolené v Tunisku mě začal balit nádherný chlap. Řekla jsem mu, že jsem úspěšná manažerka a mám velmi dobře placený post. Chtěla jsem se vytáhnout, tak jsem realitu trochu přibarvila. Ale nic jsem s ním neměla. Chtěla jsem vážný vztah, ne letní románek,“ vypráví Eva.

Jenže Lotfi, jak si Tunisan říkal, byl vytrvalý a Evě posílal milostné e-maily a textovky, až ledová stěna roztála a ona se do něj na dálku zamilovala. "Nakonec jsem to nevydržela, koupila letenku a odjela za ním. Byla z toho vášnivá láska, jaké jsou schopní snad jen muži z jihu,“ vzpomíná nostalgicky.

Místo dítěte jí pořídil psa

Lotfi ji přesvědčil, aby mu koupila letenku, že poletí do Čech s ní a vezme si ji za ženu. Byla nadšená. „Dokonce jsem kvůli němu koupila dům za Prahou, protože on nechtěl žít v pražském paneláku. Musela jsem si vzít

U cizinců ženy hledají exotiku, dobrodružství a velkoulásku
Autor: profimedia.cz
sice hypotéku, ale co bych pro něj neudělala,“ říká Eva. A udělala toho pro něj mnohem víc. Celé měsíce ho živila a on se vymlouval, že tady pracovat nemůže. A protože nevydělávala dost, vzala si k zaměstnání ještě dva úklidy.

„Když se konečně nechal zaměstnat, posílal celý plat do Tuniska a já musela dál všechno táhnout ze svého. V té době jsem si ale nechtěla přiznat, že něco není v pořádku, a toužila jsem s ním mít miminko. Jenže do toho se mu nechtělo, prý na dítě není připravený. Radši mi koupil psa. Až dva roky po svatbě mi došlo, že mě jen využívá.

Celé dny byl pryč, protože se v Praze scházel s lidmi z arabské komunity, zabral mi auto, takže jsem se od nás z venkova nikam nedostala, peníze mi nedával a s vyznáváním lásky už se taky nenamáhal. Je mi trapné to přiznat, ale normálně jsem nalítla jako hloupá husa,“ uzavírá se slzami v očích své vyprávění Eva, která je v rozvodovém řízení a čeká, jak její soudní tahanice s exotickým krasavcem dopadnou.

První pomoc: Agentura pro zamilované v Egyptě

Jana Volná, která žije se svým mužem v Hurghadě, založila agenturu pro všechny bezhlavě zamilované cizinky. Jednoduše jim zjistí, co je jejich milý zač. „V egyptské společnosti je to úplně běžná praxe. Když mladík projeví zájem o ženitbu, rodina dívky se promění v detektivní kancelář. Proto Egypťany vůbec nepřekvapí, když se jich zeptá neznámý člověk na jejich blízkého přítele. Rádi zeširoka povědí všechno,“ říká Jana. A podobně by měly postupovat i ženy, které se v zahraničí zamilují. „I když vám muž ukáže identifikační průkaz, kde má napsáno, že je svobodný, bezdětný, může na něj doma čekat několik manželek i potomků. Ze zákona by je sice měl mít v průkaze zapsané, ale když to neudělá, nic se neděje,“ varuje Jana Volná.

VÝZVA

Podlehla jste i vy kouzlu muže ze zahraničí? Naletěla jste charismatickému, ale vypočítavému cizinci? Nebo jste naopak ve vztahu s cizincem konečně našla štěstí a žijete ve spokojeném manželství? Znáte někoho takového ve svém blízkém okolí? Pište nám své příběhy na prozeny@blesk.cz nebo na adresu: bleskprozeny.cz, Komunardů 42, Praha 7, 170 00, HESLO: Láska s cizincem. Můžete tak pomoci dalším ženám.

Autor: Majka Vinická, Lucia Lukušová/Nový čas pre ženy, Kbak