Patřila k nejvýraznějším osobnostem popové scény osmdesátých a devadesátých let. Na vrchol ji vystřelil film Osobní strážce, kde taky zazněl její možná nejznámější hit I Will Always Love You. Whitney měla hudbu v krvi díky matce, která byla gospelovou zpěvačkou. Odmalička zpívala v kostele a později v gospelovém sboru.

Byla nejen vynikající zpěvačka, ale byla i krásná. Objevovala se jako modelka na stránkách módních časopisů a v osmdesátých letech se prosadila jako zpěvačka populárních písní. Seděly jí hlavně balady se soulovým nádechem. V roce 1985 získala cenu Grammy za píseň Saving All My Love For You. Za svou kariéru získala celkem pět cen Grammy, dvě ceny Emmy a 21 amerických hudebních cen!

VIDEO: Divoký život a záhadná smrt Whitney Houstonové

Video
Video se připravuje ...

Divoký život a záhadná smrt Whitney Houston Videohub

Manžel ji dovedl k drogám a závislosti

Její kariéra začala upadat, když se v roce 1992 provdala za Bobbyho Browna. Zdálo se, že budou dokonalý pár, ale brzo po svatbě zpěvačka zjistila, že její muž je násilník. Začal ji bít. Navíc to byl on, kdo ji během čtrnácti let, kdy spolu žili, přivedl k drogám. Přestože se v roce 2007 rozvedli, závislosti se nezbavila, i když se o to mnohokrát pokoušela na odvykacích léčbách. Tři roky po rozvodu v jednom televizním rozhovoru pronesla osudnou větu: „Byl mou drogou.“ Ta ji bohužel v roce 2012 zabila…

Jedenáctého února našli její bezvládné tělo v hotelovém pokoji. Podle lékařů šlo o utopení, ale k smrti přispěly i užívání kokainu a nemocné srdce. Toxikologické testy prokázaly v jejím těle zbytky kokainu, marihuany a také léků proti úzkosti. Pozdější vyšetřování odhalilo, že příčinou smrti bylo srdeční selhání kvůli užívání drog.

Dokument, který mnohé odhalí

Dokumentární film Whitney z roku 2018 odhalil spoustu šokujících detailů z jejího života. Nezapomenutelnou formou přibližuje vynikající zpěvačku tak, jak ji ještě neznáte. Odtajnil také řadu utajovaných skutečností, třeba sexuální zneužívání sestřenicí nebo drogovou minulost zpěvaččina bratra.

Šokující je i tajemství týkající se její sexuální orientace. Whitney prý měla lesbický poměr se svou asistentkou Robyn. Ta zpěvačce poskytovala bezpečí a rovněž ji odrazovala od užívání drog. Bohužel manžel Whitney Robyn nesnášel, a tak ji donutil, aby zmizela z její blízkosti. Mnozí se dnes domnívají, že kdyby se zpěvačka veřejně ke vztahu přiznala, nemusela by zemřít.

Stejnou smrtí zemřela i jediná dcera popové divy. Dne 31. ledna 2015 byla Bobbi Kristina Brownová (†22) nalezena ve vaně v bezvědomí. Brownová zemřela na lobární pneumonii 26. července 2015 poté, co byla v kómatu téměř šest měsíců. Nařízená soudní pitva pak prokázala, že svůj podíl na úmrtí měly marihuana a alkohol spolu s léky na uklidnění a proti úzkosti. Pochována byla 3. srpna 2015 na hřbitově Fairview ve Westfieldu vedle své matky.

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE.

VIDEO: Whitney Houstonová - poslední vystoupení před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Whitney Houston - poslední vystoupení před smrtí /Youtube/

Fotogalerie
31 fotografií