Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak často byste měla mít sex ve 20, 40 nebo 60 letech?

  • 7. ledna 2024 | 06:00

    S věkem dozráváme v mnoha věcech. Postupně nám dochází, o čem rodiče mluvili, když jsme byli malí, získáváme zkušenosti, nadhled a klid.

    Zkušenosti v sexu jsou také důležité, ale s věkem, se všemi povinnostmi a se zhoršováním fyzičky se snižuje frekvence. Jak často je tedy dobré mít sex – podle věku?

  • 18–29


    Autor: Profimedia

    Zdá se, že když vaším tělem proudí čerstvá krev nasycená hormony, sexuální aktivita v raném věku se nemůže vyrovnat té v pozdějším věku. Podle studie, kterou vytvořili v institutu The Kinsey, má průměrný člověk v této věkové skupině sex stodevatenáctkrát ročně, což je asi dvakrát do týdne. Člověk by si řekl, že to není tak moc na to, jak by nás mělo mládí prohánět. Vždyť v mládí se vrháme do všeho po hlavě, sex nevyjímaje – jak Indiana Jones na výpravě za ztracenou archou.

    Podívejte se, jestli na velikosti opravdu záleží:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Opravdu záleží na velikosti a existuje ideální penis • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • 30–39


    Autor: shutterstock

    Ženy by v tomto období měly dosahovat svého sexuálního vrcholu. Promeškat toto období by tedy byla vyloženě škoda. Samozřejmě že do tohoto období spadá také nejproduktivnější věk, plození dětí, takže je toho trochu moc. Na sex pak už nezbývá tolik času, a jak studie prozradila, lidé v tomto období mají průměrně sex osmdesátšestkrát do roka. Tedy asi 1,6krát za týden.

  • 40–50


    Autor: Shutterstock.com

    Nesmíme zapomínat na to, že sex má velmi pozitivní vliv nejen na lidskou psychiku, vztahy mezi partnery, ale také na celkové zdraví organismu. Pokud si tyto radovánky nebudete dopřávat, brzy se to na vás podepíše jinak. Po čtyřicítce už začíná tělo bolet, člověk se cítí unavenější a sex se začne pomalu ocitat na vedlejší koleji. Tenhle vůz si ale nenechávejte ujet! Průměrná frekvence sexu v této věkové kategorii je šedesátdevětkrát ročně. To je asi jednou týdně. Není to málo?

    Podívejte se, jak být skvělou milenkou:

    Video se připravuje ...
    Jak být lepší milenka • VIDEO: Bpž/ccmixter.org(Ramblinglibrarian)/shutterstock

  • 50 a výš


    Autor: shutterstock

    Tato věková kategorie nebyla do studie zařazena, ale neměli bychom na sex zapomínat ani v tomto věku. To, že už nemáme tělo jako ve dvaceti, neznamená, že nemá to tělo jisté potřeby a touhy. Naopak v tomhle věku už zase budete mít více času na sebe, a tak není důvod si nezařádit. Vždyť je jedno, do které věkové kategorie spadáte, mít sex jednou měsíčně je absolutní minimum, jednou v týdnu průměr, ale doporučuje se třikrát v týdnu jako ideál po všech stránkách.

Diskuse ke článku
.