Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V pondělí byl Mezinárodní den orgasmu: 70 procent českých žen ho občas předstírá. A co vy?

Při předstírání nechceme muži polichotit, ale spíše chceme sex urychlit.
8. srpna 2016 | 06:00

Jak lépe oslavit Mezinárodní den orgasmu než právě prožitím této slasti? Jenže to se lehko řekne. Z výzkumů totiž vyplývá, že téměř tři čtvrtiny žen ho alespoň občas předstírají. Důvodem nebývá ale pouze dobití mužova ega, často tak prostě chtějí urychlit nechtěný nebo nepovedený sex. 

Ruku na srdce, dámy, která z vás někdy předstírala orgasmus? Myslím, že odpověď je stejná, jako když Jaroslav Dušek v Pupendu komentuje masturbaci. "Kdo tvrdí, že ne, ten to dělá dodnes." A i když za to býváme osočovány, jaké jsme mrchy a že si za to vlastně můžeme samy, měli by si i muži sáhnout do svědomí. 

Falešné výkřiky
Většina žen nedojde k orgasmu při sexu, ale při předehře.
Autor: Shutterstock.com

Častým důvodem, proč urychlíme cestu za onou slastí, je prostě nedobrý sex, který chceme mít co nejrychleji za sebou. Což většinou neděláme s našimi dlouhodobými partnery, ti pravděpodobně vědí, jak se co patří. Hrané orgasmy patří záležitostem na jednu noc nebo opileckým pokusům o hezké zakončení večera. 

Sexuologický ústav v Praze provádí dlouhodobě výzkum, ze kterého vyplývá, že si falešně zakřičí alespoň někdy 70 procent žen. O této problematice se u nás příliš nemluví – stejně tak, jako se mnoho Čechů ještě nedokázalo naučit bavit se otevřeně o svých sexuálních preferencích a tužbách.

 

Doveďte muže k dokonalému orgasmu.
Autor: Shutterstock.com
Na prvním místě muž

Přitom je problém s dosažením našeho orgasmu vcelku jednoduchý. Dnešní doba totiž hraje do karet chlapům a jejich sexismu, všechny hollywoodské filmy, stejně jako ty pro dospělé, se snaží vyzdvihnout je jakožto pány tvorstva a sexuální bohy, zatímco ženy zůstávají upozaděny, jako kdyby ony orgasmus snad ani nepotřebovaly. Omyl, pánové! 

Těžko se můžeme snažit přetočit všechny filmy tak, aby nebyly tvořeny jen pro muže, ale i pro ženy. Důležité je, abychom si začali všichni uvědomovat, že sex prostě není jen právem muže a povinností ženy, ale že pro oba dva je to rovnocenná záležitost. S trochou nadhledu – ať už to oba vnímají jako povinnost nebo jako právo. 

Cesta  je cíl

Z toho plyne i další důvod, proč se nám prostě nepodaří si milování užít na sto procent. Zatímco mužům je penetrace cestou k vytouženému cíli, pro některé ženy bývá častěji důležitější předehra. 

Orgasmus
Autor: shutterstock

„Ženy potřebují k dosažení orgasmu průměrně 12 minut. To se však týká pouze vaginálně vzrušivých žen, kterých je pouze 13 %. Samotný pohlavní styk tedy není klíčem k úspěšnému orgasmu. K němu ženám pomáhá zapojení partnerových rukou nebo erotických pomůcek. Pro kvalitní sexuální uspokojení je pro obě strany důležitá také předehra a doba trvání soulože,” vysvětlil Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon, který v tuzemsku testuje a prodává sexuální pomůcky.

Takže je nejvyšší čas přiložit ruce k dílu a pořádně – poctivě a bez lhaní – oslavit Mezinárodní den orgasmu, který připadá na 8. srpna!