Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Penisy českých mužů patří mezi největší, je to ovšem výhra?

25. září 2021 | 06:00

Průměrná délka ztopořeného penisu se u českých mužů pohybuje okolo čtrnácti až patnácti centimetrů. Alespoň tak hovoří poslední statistiky. S těmito mírami na sebe můžeme být hrdí. 

Celosvětově totiž patříme mezi národy, které jsou vyvinutější. Vědí ale Češi, kolik centimetrů skutečně jejich penisy měří? Je opravdu velikost tak důležitá a jako hraje roli v kvalitním sexuálním zážitku?

Je velikost důležitá?

Odpověď je jednoduchá. Obvykle není. Pokud ale některé muže trápí myšlenka, že je jejich penis malý, můžou být spokojenější než ti, kteří mají problém s jeho nadměrnou velikostí. Není se čemu divit. Ti s nadprůměrně velkým údem si totiž sexu užívají mnohem méně než ostatní. Obvykle mají i problém najít si trvalý vztah. Jejich partnerky totiž pohlavní styk často vyloženě odmítají, je pro ně bolestivý.

Své si o tom myslí i Marek (25). "Už v pubertě jsem ve sprchách po tréningu mezi klukama zjistil, že jsem "tam dole" vyvinutější než ostatní. Nejdřív jsem si myslel, jak to bude úžasný, když nemám jen malého kašpárka, ale z mých prvních sexuálních zkušeností jsem byl dost zklamaný. Slečny se sexu se mnou nejdřív bály a pak se mu vyhýbaly. Naštěstí jsem si konečně našel partnerku, která si se mnou v posteli rozumí." Na otázku, jestli Marek ví, kolik centimetrů jeho penis měří, odpovídá, "Teď už ano. Mé bývalé přítelkyni to nedalo a společně jsme to změřili. Jinak by mě to ale nezajímalo."

Podívejte se na názor Tarry White, zda existuje ideální penis:

Video se připravuje ...
Pornoherečka radí: Existuje ideální penis? Tarra White se podělila o zkušenosti • VIDEO: BPŽ

Velikost penisu versus kvalitní sex

Jak už bylo řečeno, pokud se délka penisu pohybuje okolo průměrných čísel, a to plus mínus pár centimetrů, mohou být muži spokojení. Kratší délka nebude mít na jejich sexuální život vliv vůbec žádný. Horší to může být pouze v opačném případě. Navíc, délka penisu nemá na uspokojení ženy vliv. Při sexuálním styku je důležitá hlavně jeho šířka a také sklon při ztopoření. Z průzkumu názorů a zkušeností žen se ukázalo, že pro ně není důležité, jestli je penis muže dlouhý 10 nebo 17 centimetrů. Důležitá je kvalita samotného pohlavního styku a jeho provedení. Ženy oceňují především to, je-li sexuální partner vynalézavý a dokáže-li se své partnerce v sexu přizpůsobit.

Pánové, kteří nejsou spokojení se svojí "maličkostí" a chtějí svůj pohlavní úd zvětšit, se uchylují ke všem možným metodám, aby toho dosáhli. Podle výzkumů o tom dokonce každý muž alespoň jednou uvažoval. Pravděpodobně většina z nás se již někdy setkala s inzerátem na zaručeně bezpečný a 100% způsob jak zvětšit váš penis. Na internetu najdete spoustu informací i dezinformací. A ač je to zarážející, miliony lidí skutečně uvěří, že existuje metoda, která zaručeně a bezbolestně penis prodlouží. Kupodivu, lékaři o ní dodnes nevědí.

A co na to říkají muži?

Názory mužů jsou různé. Jedni tvrdí, že na velikosti záleží, druzí jsou skálopevně přesvědčeni, že nikoliv. Své k tomu dodává i Aleš (22): "Délka asi trochu důležitá je. Konkrétně svojí délku penisu vim, ale že bych se podle toho nějak zvlášť v posteli řídil, to ne. A myslím, že ani v případě, že bych měl o několik centimetrů víc nebo míň, by se na tom nic nezměnilo. Prostě to tak je a nemá cenu to nějak řešit.".

Radikálním opakem je ale Přemek (31), který na jedné internetové diskuzi tvrdí:" Samozřejmě že vím, jak ho mám dlouhého. Pro mě je velikost mého penisu dost důležitá. A jestli chlap nějaké ženě bude tvrdit opak, tak jedině z toho důvodu, že ho má malého. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by to nevěděl."