Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi a sex 2009: Jací jsme v posteli?

15. května 2009 | 05:00

Jak probíhá obvykle náš sex? Které dny se milujeme a jaké preferujeme polohy?Co se nám líbí a co odmítáme? Jak moc experimentujeme? Tolerujeme nevěru? Blesk se rozhodl to zjistit!

Přinášíme první výsledky exkluzivního výzkumu na téma Češi a sex, který vznikl výhradně pro Blesk!

Na začátku byla jednoduchá otázka: Jací jsme v posteli? Na konci byl seznam bezmála 150 dotazů, na kterých se podílel odborný garant celého výzkumu, profesor Petr Weiss ze Sexuologického ústavu.

Následně renomovaná agentura pro výzkum trhu STEM/MARK oslovila 500 osob reprezentujících obyvatele Česka od 15 do 59 let.

Na přelomu dubna a května pět stovek respondentů z celé republiky, od malých vesnic až po velkoměsta, odpovídalo na vše o sexu.

Přinášíme ještě horké první výsledky, které jsou v mnoha ohledech překvapující.

334756:gallery:true:true

Například z průzkumu vyplynulo, že se nejčastěji milujeme v misionářské poloze, ovšem pokud by to záleželo jen na mužích, více než polovina z nich by se bez ní obešla. Raději by volila polohu »na koníčka« nebo »zezadu v kleče«.

334755:gallery:true:true

Petra Weisse ale nejvíce překvapilo něco úplně jiného. „Navzdory množství pohlavních chorob, které respondenti přiznali, se při náhodném sexu nebo sexu s novým partnerem obrovské množství z nich nechrání kondomem. A to je tu stále rostoucí riziko smrtelné nákazy HIV,“ varuje Weiss.

Naopak mile ho překvapilo, jak moc jsou Češi tolerantní. „Jsme daleko otevřenější a liberálnější k homosexuálům, prostituci a lidem, co si za takové služby zaplatí,“ říká sexuolog Petr Weiss.

Víte, kde má žena nejvíc erotogenních zón? Čtěte zde.

Erotickou mapu mužského těla si můžete projít zde.

Co všechno o svém sexu prozradila misska a modelka Renata Langmannová, čtěte zde.

Na koho doopravdy myslíme při sexu se svým partnerem? Odhalení čtěte zde.

Sex v posteli? Nuda! Kde všude se rádi milujeme? Zjistíte zde.


Takové je naše milování

Alespoň jednou to napadlo skoro každého: Jak vypadá milování u sousedů, kamarádů, známých, no zkrátka jinde? Prostřednictvím exkluzivního výzkumu, který vznikl výhradně pro Blesk, je možné takovou exkurzi do typické české ložnice podniknout. Stačilo použít nejčastější odpovědi a vytvořit příběh... Ovšem na reálných základech.

Je sobota večer a Josef Novák s přítelkyní Janou se právě chystají do ložnice. Oběma je jasné, že bude sex. Je přece sobota (nejoblíbenější milostný den) a potom spolu večer tak mile laškovali. Ostatně i ten lehce erotický film, co dávali v televizi, je docela navnadil.... Zapnou CD s romantickou hudbou a zapálí svíčku nebo rozsvítí malou lampičku u postele.

Při milování na sebe chtějí trochu vidět, aby mohli zapojit všechny smysly, tedy i zrak. Úplná tma je neláká. Předehra má sice podle odborníků trvat nejlépe desítky minut, ale jim stačí 6-10 minut. Nejvíce je vzrušuje, když se vzájemně hladí, mazlí a líbají. A když se laskají ústy, což ocení zvláště pan Novák... Orálního sexu by chtěl více (jako většina mužů), ale je rád, že mu ho vůbec partnerka poskytuje. Jak totiž ví, ne každý má to štěstí.


Pak se začnou milovat. Za více než 16 minut (ale kdo u sexu zapíná stopky, že? )vystřídají tři polohy. Misionářskou, kdy je žena na zádech, dále »na koníčka«, kdy je pro změnu na zádech muž, a také vkleče zezadu. Víc toho obvykle nestihnou.

Josefovi se milování s Janou velmi líbí, ale přece jen by s ní rád spal častěji. Ostatně, to samé si myslí i ona. (Ano, i ženy nejčastěji uváděli, že by chtěly tělesně splynout vícekrát. Janu občas trápí i to, že ne vždy dosáhne při milování orgasmu. A Josef, jako všichni chlapi, to většinou ani nepozná.
Lehce je také někdy znervózňuje, že realita je trochu jiná než jejich představy. Chtěli by vyzkoušet minimálně čtyři polohy a pokud by mezi nimi chyběla misionářská, zas tolik by jim to nevadilo. Josefa Nováka totiž nejvíce vzrušuje pozice »na koníčka«.

Podruhé se milují v pátek nebo neděli, protože ve všední dny na to nemají náladu, chuť ani sílu. Dokonce ani v tolik zmiňovanou středu (však víte, jak se to říká...) se moc často sexu neoddávají. I když »hříšné myšlenky« mají oba přibližně pětkrát denně.

 

330739:gallery:true:true

Jak jsou na tom Josef a Jana s věrností? Jako skoro polovina Čechů (přesně 46 procent mužů) už Pepa Janě zahnul. Ale protože si myslí, že muž je od přírody dobyvatel (mám to přece v genech, říká občas), nijak se tím netrápí.

Už vůbec to nepovažuje ze své strany za důvod k rozchodu, i kdyby mu na to Jana přišla. Sám by ale nevěru nepřiznal, do poslední možné chvíle by zatloukal.

Jana patří mezi těch 60 procent českých žen, které jsou partnerům věrné. (Nebo to alespoň tvrdí...) Občas ale Josefa trochu podezírá a žárlí.

I kdyby mu ale nevěru odhalila, má ho ráda, a asi by to nechtěla hned řešit rozchodem.

Když se poznali, chodili spolu téměř měsíc, než se poprvé pomilovali. Když o tom ale mluví s přáteli, Pepa tvrdí, že to už bylo po dvou týdnech, Jana zase výrazně přidává a říká, že poprvé se milovali až po dvou měsících.

A čím si vlastně Pepa získal srdce Jany? Svůdným pohledem a inteligentním výrazem v tváři. V poslední době ale slýchává od Jany narážky na své břicho. Musí se s tím lahodným zlatavým mokem mírnit, pivní mozol nemají ženy v oblibě!

To Jana okouzlila Josefa krásnou postavou. Líbila se mu hlavně její ňadra, ani malá, ani moc velká...

Je sobotní noc a dveře ložnice u Nováků se zavírají. Nahlédnutí do průměrné české ložnice je u konce...

 

Autor: Blesk magazín, brum