Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proč nám romantické filmy ničí život? Nepodléhejte iluzím a buďte nad věcí!

  • Hříšný tanec
    19. února 2021 | 06:00

    V romantických filmech je možné všechno. Hrdina bývá dokonale mužný, hrdinka neskonale krásná a jejich pohádkový život má šťastný konec. Taky těmhle pohádkám pro dospělé věříte? Tak to jste asi nevěděla, že jejich sledování může spustit lavinu různých problémů ve vašem životě a zničit vám celkem spokojený vztah.

    Jeden příklad za všechny je snímek Pretty Woman, kdy chudá dívka Julia Roberts potkává boháče v podání Richarda Gera a zamilovaný příběh končí happy endem. Komu by se to nelíbilo? Jenže realita je mnohdy jiná a vy se můžete ocitnout v pasti nespokojenosti.

  • Kazíme si vztah

    Láska jako ve filmu? Po zhlédnutí krásného milostného snímku mohou začít mnohé ženy pátrat, proč jejich láska není tak intenzivní a skvělá jako na obrazovce. Začínají hledat problémy tam, kde nejsou, a na řadu mohou přijít výčitky. Až se vám začnou zase v hlavě honit myšlenky typu „proč nejsi taky tak skvělý“, brzděte a uvědomte si, že to, co vidíte v romantických filmech, se v běžném životě prostě zažít nedá.

    Proč nás vztahy tolik mění? Na to odpovídá vztahový terapeut Honza Vojtko.

  • Toužíme po větším vzrušení

    Romantické filmy hltáme kvůli příběhům plným vášně a divokých citů. Mrzí nás, že už nezažíváme „motýlky v břiše“, když svého partnera vidíme nebo když na něj myslíme. Obecně si ženy vztahy zbytečně komplikují tím, že tyto situace vidí ve filmech a snaží se je přenést do reálného života.

    Když se pořád hádáme, znamená to, že se nemilujeme? Na to odpovídá vztahový terapeut Honza Vojtko.

  • Hledáme pana Dokonalého

    Vysnila jste si partnera, který je pro vaši lásku schopen udělat cokoli? Dejte si pozor, pan Božský opravdu neexistuje. Mnoho žen se také kvůli romantickým filmům snaží předělávat partnera podle svých představ (nebo vysněných podle dokonalého muže z obrazovky) a dříve nebo později narazí. Důležité je hledat takového, se kterým si rozumíte, zasmějete se a máte co nejvíce společného.

    Jak se co nejlépe rozejít? Vztahový terapeut Honza Vojtko má pro vás pár rad.

     

  • Nesnažíme se o štěstí druhého

    V romantických filmech přichází láska ze dne na den a hrdinové spolu žijí šťastně a zamilovaně až do konce života. Sledováním romantických snímků získáváme nerealistická očekávání a často úplně zapomínáme pečovat o svůj vlastní vztah. Mnohdy stačí partnera pochválit, naslouchat mu nebo ukázat, že jste tady pro něj.

  • Čekáme velká gesta

    Toužíte po voňavých pugétech růží, dárcích, večeřích při svíčkách nebo drahých dovolených, jaké zažívají filmoví hrdinové? My ženy milujeme romantická gesta a přejeme si, aby nás muži nosili na rukou. Na rozdíl od filmu se toho v reálu obvykle nedočkáte. Každý muž má svou hrdost, a pokud mu budete neustále otloukat o hlavu, že jste růži nebo tulipány dostala naposledy k svátku či k narozeninám, strhne se z výčitek jen zbytečná hádka.

  • Chceme od něj oběti

    Ve filmech je vyvolený muž schopný dojet až na kraj světa, aby svou milovanou uspokojil v jejích požadavcích. V reálu ale budete ráda, když někdy dojde do obchodu a koupí opravdu to, co jste potřebovala. Pokud nakoupí sám od sebe, budete mít větší pocit uspokojení než po dvouhodinovém filmu se sexy hlavním hrdinou.

    Jak poznáte, že vám to klape? 7 znamení, která vám prozradí, že je váš vztah na dobré cestě, najdete v aktuálním čísle Blesk pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    Video se připravuje ...
    Na co se můžete těšit v novém čísle Blesku pro ženy? • VIDEO: Blesk pro ženy

Autor: Lucie Ulmanová
Diskuse ke článku
.