Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co potvory dělají a muži to milují? Nechte se inspirovat!

  • 3. října 2023 | 06:00

    Dřete jako kůň doma i v práci, pro muže, děti i šéfa uděláte první poslední, a pak pláčete nad osudem, který je k vám tak strašně nespravedlivý? Vtip je v tom, že život si řídíte sama a stačí malá změna v myšlení, aby se spustila velká lavina.

    Abychom si udělaly jasno. Potvora není silikonová vycpanina na jehlách, která nehne prstem, ruinuje mužům konta a láme srdce. „Čeština nemá správný výraz pro ženy, které jsou atraktivní, komunikativní, sebevědomé a po nichž muži touží. A tak jsem vytvořila definici podle označení samotných mužů, že je to prostě KUS. Jedná se o zkratku slov krásná, úspěšná a sebevědomá. A pro to, aby žena mohla být KUS, musí být ještě sobecká. Míra jejího sobectví určuje, jestli je to ‚hodná‘ potvora, kterou muži chtějí, nebo zda je to mrcha, kterou by nechtěli ani za nic,“ vysvětluje psycholožka Laura Janáčková. Mrchami se zabývat nebudeme, ty nikoho nebaví, ale je fajn si říct, co hodné potvory (ne)dělají.

  • Říkají NE!

    Autor: istock.cz

    Tak jednoduché a krátké slovo, a tak těžce se nám vyslovuje. Když jsme byly malé, ne jsme říkaly (nebo taky křičely) na všechno, co se nám nelíbilo. Jenže jsme dospěly a najednou máme hrůzu odmítnout cokoli, i za cenu vlastního zdraví, soukromí, času… Co si ostatní pomyslí? Nepřestanou mě mít rádi? Neopustí mě? To všechno nám naskočí v hlavě ve chvíli, kdy by bylo dobré a přirozené říct ne. Jenže s tím si potvory hlavu nelámou. Vědí totiž, že ostatní je musí brát takové, jaké jsou, i s tím, že vždy neskáčou, jak jejich blízcí pískají.

    Co dělat, když jste ve vztahu, a najednou se objeví někdo další?

     

  • Berou a dávají

    Autor: istock.cz

    „Ve vztahu je třeba udržovat rovnováhu mezi braním a dáváním, nepřizpůsobovat se ve všem, nesnažit se vždy vyhovět. Pokud se stanete jen přizpůsobivou ovečkou, neudržíte ve vztahu jiskru, partner se začne nudit a vy budete trpět jeho nezájmem,“ říká psychoterapeutka Tereza Zahrádková. Tohle pravidlo platí nejen pro vztah, ale i pro celý život. Hlídejte si, abyste dávala stejně, jako brala.

  • Netahají nákupy

    Autor: istock.cz

    Tedy klidně nakoupí, ale nikdy se netahají s obřími taškami do bytu, nemění kolo u auta, nemění žárovky (i když to umí), a už vůbec se nesnaží mužům dokázat, že je vlastně nepotřebují, protože všechno zvládnou samy. Hodné potvory jsou totiž Ženy (s velkým Ž) a podle toho se chovají. Navíc nechávají mužům pocit, že bez nich by byly tak trochu ztracené, za což je pánové zahrnují láskou, obdivem a péčí.

     

  • Říkají si o pomoc

    Autor: istock.cz

    „Ne, to zvládnu.“ „S tím se nenamáhejte.“ Spousta žen dělá zásadní chybu, že si neumí říct o pomoc, a pak vzdychají, že jim nikdo nepomůže. Strašné je, že se často bojíme přijmout i pomoc, kterou nám někdo sám nabídne. Jako bychom se bály ukázat svou křehkost a zranitelnost. Přitom to jsou zásadní vlastnosti potvor. Ne že by nezvládly spoustu věcí samy, ale to přece nemusí každý vědět. Naopak dělají z mužů gentlemany už jen tím, že je poprosí, aby jim zavolali výtah nebo podrželi dveře.

     

  • Nesedí v koutě

    Autor: istock.cz

    Snažíte se vypadat skromně, na večírku děláte všechno pro to, aby si vás nikdo nevšiml, a pak se užíráte, že vás ostatní přehlížejí jako širé lány? Když už vás někdo osloví, tak odpovíte plachým úsměvem, protože se děsíte, že plácnete hloupost? No a co! Potvora klidně dělá chyby a říká nesmysly, protože ví, že nikdo není dokonalý, a hlavně proto, že se má ráda taková, jaká je. I s chybami!

     

  • Jsou zdravě sobecké

    Autor: istock.cz

    Ano, potvory udržují v životě rovnováhu. S láskou navaří rodině menu o pěti chodech, ale se stejnou láskou jí nechají na stole stovku, ať si koupí něco k večeři, a samy stráví volný čas v sauně a na masáži. Pečlivě vyberou manželovi dárek, ale s grácií přijmou náhrdelník, který jim on vybral. Pochválí kolegyni kostým a sousedovi auto a přijmou kompliment, který jim někdo vysekne. Tato žena ví, že ona sama je stejně důležitá jako její blízcí. Možná o maličký kousek staví sebe samu před všechny ostatní. Ale jen o trochu.

     

  • Nosí džíny i jehly

    Autor: istock.cz

    Důležité je být sama sebou a cítit se v oblečení dobře. A jestli jsou to džíny se sexy topem, šatičky s keckami nebo jiná kombinace, je vlastně jedno. Jediné, co by sebevědomá žena nedopustila, jsou vytahané tepláky, ponožky s dírou a flekaté triko po expříteli.

     

  • Nebojí se

    Autor: istock.cz

    Se vztyčenou hlavou a úsměvem plují světem, protože téměř neznají strach, nebo spíš nejistotu. Vědí, co umí, co v nich je i jak své plusy prodat. Že občas udělají trapas nebo se spletou? No a co! To přece k životu patří. Mávnou nad tím rukou a s okouzlujícím úsměvem jdou dál.

     

     

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.