Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kolik času spolu tráví spokojené páry a jak často mají sex?

25. února 2020 | 06:00

Také máte takové ty kamarády, kteří když jsou ve vztahu, tak neodepisují, nikam nechodí – zkrátka se po nich slehne zem? Všeho moc škodí a ani s partnerem bychom neměli trávit všechen svůj volný čas. Každý z dvojice by měl žít svůj vlastní život a mít vlastní přátele a koníčky, radí pro Blesk pro ženy pároví terapeuti Tereza Zahrádková, Petr Šmolka a Jan Vojtko.

Někdy je opravdu těžké vyvážit čas mezi osobním, partnerským a pracovním životem, ale pro spokojený a šťastný partnerský život je to podle odborníků důležité.

Šťastný člověk přitahuje šťastného partnera

Šťastný a spokojený člověk potřebuje nejen čas se svým partnerem, ale také čas pro sebe, svou práci, přátele a své zájmy. Jeho život je tak v rovnováze,“ popsala párová terapeutka Tereza Zahrádková z poradny Therapia.

Pokud je člověk zdravě nastavený, nepřehání trávení volného času ani v jedné z těchto oblastí. „Dokáže volně přeskakovat mezi časem pro sebe a časem s partnerem. Skutečně šťastný člověk přitahuje k sobě jako partnera také šťastného člověka, který pravděpodobně tráví svůj volný čas stejným způsobem. Pak mezi nimi tedy vládne pocit rovnováhy,“ doplnila Tereza Zahrádková.

Víkend nebo dovolená s kamarádkou

Podle párového terapeuta Jana Vojtka, který spolupracuje v týmu Servisu vztahů, by spolu měli partneři trávit tolik času, kolik chtějí.

Nicméně se ví, že pro šťastné a naplněné partnerství platí, že není nutné, abychom všechno dělali vždycky spolu. Občas udělat

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová