Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 vět, které ženám škodí víc, než si myslí: Tohle si nikdy neříkejte!

  • Stačí změnit to, co si říkáme samy sobě, a může se změnit i náš život.
    13. března 2016 | 06:00

    Jsou věty, které ovlivňují naše životy víc, než si vůbec umíme představit. V dobrém i ve zlém. Které věty dokážou pěkně uškodit a měly by zmizet z našeho slovníku?

  • Na to nemám čas

    Stačí změnit to, co si říkáme samy sobě, a může se změnit i náš život.
    Autor: Shutterstock.com
    Toto je nejběžnější výmluva, která je navíc výborně přijímána vaším okolím i vámi samými. "Mohla bych víc cvičit, číst, lépe si vařit, jen kdybych neměla tolik práce a měla na to o trošku víc času." Na druhou stranu – na věci, které jsou podstatné, se čas najít dá. Zkuste to jinak: místo věty "nemám čas" si řekněte "není to má priorita". "Cvičila bych, ale není to má priorita." "Chci jíst zdravě, ale není to má priorita." Najednou ty věty zní trochu jinak, nemyslíte? Týden má 168 hodin, a pokud něco patří na přední místa vašeho seznamu důležitých věcí, měl by se najít čas nejen o tom mluvit, ale i ty věci dělat.
  • Na to jsem příliš stará

    Autor: Thinkstock.cz
    Suzanne Collins napsala Hunger Games ve 46 letech, na Everestu stál sedmdesátník a určitě ve svém okolí najdete někoho, kdo vám v tomto směru může být motivací. Ano, říká se, že starého psa novým kouskům nenaučíš, na druhou stranu nikdy není pozdě. Jde jen o to, kterou lidovou moudrost budete chtít poslouchat právě vy.

  • To si nemohu dovolit

    Jóga je skvělá na různé neduhy i na PMS.
    Autor: profimedia.cz
    Ano, většina z nás prostě a jednoduše nemá úplně na vše, co by nás učinilo šťastnými. Ale pokud máme u něčeho pocit, že by nám to udělalo radost na delší dobu, peníze se najít dají. Chtěla byste jít na kurz vaření nebo aranžování květin a nemáte tři tisíce navíc? Možná by se našly: stačí se podívat například na nákupy. Opravdu je potřeba kupovat šest džusů jen kvůli tomu, že jsou dohromady "v akci"? Spoléhání se prodejců na spotřební chování totiž jasně dokazuje, že takové zboží nevydrží v zásobě, ale že se mnohem rychleji spotřebuje – a ve výsledku se neušetří vůbec nic. Koupete se ve vaně? Průměrně to vyjde asi na desetikorunu, sprcha na korun šest. Když se začnete sprchovat, můžete ušetřit až 1500 Kč za měsíc. Zkuste si opravdu jeden měsíc psát, za co utratíte. Možná zjistíte, že někde rezervy jsou.
  • Co si o mně pomyslí ostatní?

    Osmdesát procent vitaminu D si tělo tvoří samo za pomoci slunečních paprsků. Proto se snažte i v tomto období chodit ven.
    Autor: Shutterstock.com
    Možná budete překvapena: ostatní si ve většině případů nemyslí nic. A pokud je vaše chování vyprovokuje k nějaké reakci, proč byste se jí měla zabývat? Pokud chcete odejít z práce a začít vařit marmeládu, jděte do toho. Pokud chcete začít studovat alternativní medicínu na večerních kurzech, jděte do toho, i když si soused myslí, že je to hloupost. Važte si toho, že umíte naslouchat sama sobě a že slyšíte svůj vnitřní hlas. Někdo neumí ani to.
  • Život není fér

    Menopauzy se mnoho žen děsí, přitom není vůbec proč.
    Autor: Shutterstock.com
    Život není fér. To víme. Nikdo netvrdí, že je. Ale jsou lidé, kteří se nechají rozhodit maličkostmi a užírají se nekonečně dlouho. A jsou lidé, kteří si optimismus dokážou zachovat ve většině životních situací. Pokud budete donekonečna hovořit jen o negativních věcech, které nemůžete ovlivnit, tak sama víte, že vám to moc neprospěje. Soustřeďte se na to, co změnit můžete, na to, co se vám daří, a na další pozitivní věci ve svém životě. Protože i když to momentálně nevypadá dobře, vedete si rozhodně lépe, než si myslíte.

    Zajímají vás věci, ve kterých ženy partnera nezmění (a přesto by strašně chtěly)?

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, radost, smutek, úspěch
Diskuse ke článku
.