Šokující proměna! Jak to vypadá, když žena zhubne o 125 kilo?

Erika bojovala s obezitou ve velmi mladém věku.
Foto: profimedia.cz
7. března  2021 
 06:00

Šestadvacetiletá Erika Olson z Clearfieldu ve státě Utah dokázala vypít až pět litrů sladkých limonád denně, a do toho si pochutnávala na rychlém občerstvení a pečivu. Její váha po letech vystoupala až ke sto devadesáti kilogramům. Ze strachu o zdraví se jí však podařilo něco opravdu výjimečného! Erika podstoupila chirurgické zmenšení žaludku, změnila svůj jídelníček a zhubla o neuvěřitelných sto pětadvacet kilogramů.

Erika dříve snídaně vynechávala. Obědy a večeře si byly velmi podobné. „Měla jsem ráda salát caesar. Obvykle jsem pak snědla celou feferonkovou pizzu a hodně jsem si objednávala jídla z McDonald's," popisuje své dřívější stravování Erika. „Moje objednávka obsahovala big mac s velkými hranolky a sladkou limonádou. Vždy jsem sáhla po dvojnásobné porci a kupovala si tu největší velikost menu, jaká byla v nabídce," dodává. Erika si vždy k hlavnímu jídlu dávala něco sladkého, ať už sodu nebo sušenky nebo dort. Limonády šestadvacetiletá dívka pila doslova na litry. Nejednou se přistihla, že dokázala vypít pět až šest litrů limonády za pouhý den.

V roce 2018 Erika zjistila, že je prediabetička, a tak se odhodlala učinit ve svém životě radikální změnu. „Když jsem se narodila, moje babička zemřela na zdravotní komplikace spojené s cukrovkou. Měsíc před tím, než jsem se pustila do hubnutí, na stejné zdravotní problémy zemřel i můj děda. To už byla poslední kapka," tvrdí Erika. „Jsem příliš mladá na to, abych měla takové problémy,“ uznala dívka. "Pokoušela jsem se jednou za čas cvičit, ale bolela mě kolena i nohy." Erika však měla velkou motivaci ve své matce, která před lety zhubla a váhu si doteď udržuje. 

V srpnu 2018 podstoupila Erika bypass žaludku, který jí měl pomoct omezit její nezdravé návyky. Během přípravy na operaci musela být dva týdny na tekuté stravě, aby se jí zmenšila játra. Nyní, o dva a půl roku později, má Erika jídelníček plný bílkovin a všech důležitých živin. „Jím asi osmnáct set kalorií denně. K snídani si dám kávu a míchaná vejce s trochou sýra a krůtí šunky. Obvykle si dám také toast. V dopoledních hodinách mám nejčastěji proteinovou tyčinku. K obědu si připravím wrap s masem a nízkosacharidovou tortillu s nakrájenými jablky a arašídovým máslem. K večeři jím nějaký druh masa se zeleninou a rýží,“ popisuje svůj jídelníček Erika. I přes striktní dietu si dívka stále může dopřát některá ze svých oblíbených jídel. „Dopřávám si je jednou za čas. Ale vždy je to velmi malá porce. Nesnáším ten pocit, když sním příliš mnoho cukru,“ říká šestadvacetiletá studentka z Utahu.

Pokud jde o budoucnost, Erika nyní prozkoumává své možnosti týkající se operace odstranění kůže. „Rozhodně chci podstoupit plastiku kůže, ale chci počkat, než se mi váha stabilizuje," říká závěrem Erika, které se do této chvíle podařilo zhubnout o neuvěřitelných sto pětadvacet kilogramů.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji