Vyzkoušela snad všechny diety. Teď už si neodpírá ani sladkosti a radí jiným, jak vypadat skvěle!

Krásná trenérka z Nového Zélandu zdokumentovala svou proměnu.
Foto: profimedia.cz
21. února  2021 
 06:00

Šestadvacetiletá dívka z Aucklandu na Novém Zélandu vyzkoušela snad všechno – od keto diety přes detoxikační čaje až po nízkotučné diety. Nic nefungovalo, až do chvíle, kdy se Anjuli Mack seznámila v posilovně se svým snoubencem. Pár začal společně cvičit a vařit podle programu, který byl přizpůsoben jejich typu těla. Nejlepší na programu bylo, že si Anjuli nemusela odpírat příležitostnou sladkost, jako jsou čokoláda nebo zmrzlina. 

Než se Anjuli stala osobní trenérkou, vyzkoušela snad každou dietu pod sluncem, ale nic dlouhodobě nefungovalo a kila se jí vždy vrátila tak rychle, jako klesla. Šestadvacetiletá dívka musela kvůli svým plným křivkám snášet kruté komentáře. „Některé dívky na univerzitě mě denně pomlouvaly a já to dost špatně snášela," vzpomíná Anjuli. Chodí pořád do posilovny, ale není to na ní vidět – to byla jedna z poznámek, které si dívky neodpustily. Anjuli to akorát přimělo k vyzkoušení jedné z dalších módních diet. Bohužel se ale opět setkala s neúspěchem.

„Jako spousta lidí i já chtěla výsledky rychle. Takže místo toho, abych si našla ten správný výživový plán, zkoušela jsem všechno, co jsem našla někde on-line zdarma,“ říká dívka z Aucklandu. Až poté, co se Anjuli setkala se svým přítelem, se její přístup změnil. Oba začali společně cvičit a vařit si zdravá jídla. Anjuli začala se silovým tréninkem a stravuje se co nejzdravěji. Zároveň ale nepopírá, že by si čas od času nedopřála něco dobrého. V dlouhodobém měřítku se zaměřuje na stravování založené na kaloriích vypočítaných podle aktuálních cílů.

Na svém Instagramu @anjuli_fitforlife sdílí své nejlepší tipy, jak mohou ženy dosáhnout těch nejlepších výsledků v oblasti hubnutí a fitness.

Silový trénink je klíčem k úspěchu 

Zatímco mnoho žen se zaměřuje na kardio, Anjuli doporučuje silový trénink nebo vysokointenzivní intervalový trénink (HIIT). „Cvičím silově pět dní v týdnu a doplňuji to o HIIT, například jízdou na kole, chůzí po schodech, kruhovým tréninkem nebo sprinty," popisuje Anjuli. „Abyste docílili efektivního formování těla, musíte cílit na budování svalů a ztrátu tukové hmoty. Je však důležité dát svému tréninku nějaký řád a strukturu. Nemůžete očekávat výsledky s výběrem náhodných tréninků z YouTube nebo Instagramu," vysvětluje dívka, která zároveň upozorňuje na nutnost přirozeného pohybu. Chůze je velmi účinný způsob, jak zhubnout, ale Anjuli je také toho názoru, že všeho moc škodí. Její osobní cíl je každý den nachodit deset tisíc kroků, ale pokud je zrovna jejím cílem budování svalů, pak počet sníží na šest až osm tisíc.

Přestaňte si vše odpírat

Základem většiny diet je vyřazení nějakého typu jídla. Mladá fitness trenérka však věří, že je důležité stravovat se podle svého životního stylu – nikoli naopak. „Piji tři a půl až čtyři litry vody denně. Zřídka piji alkohol, možná jednou nebo dvakrát ročně. Celoročně si hlídám kalorie a živiny, ale stravuji se flexibilně, takže pokud si chci dát zmrzlinu, prostě si ji napočítám do příjmu," tvrdí Anjuli, která si nic nezakazuje, a právě to považuje za klíč k úspěchu.

Zároveň dívka tvrdí, že největší chyba, kterou lidé dělají, je, že nemají jasný plán, jak svého cíle dosáhnout. „Napište si na papír svůj hlavní cíl, stanovte si několik mini cílů, připravte si plán a poté buďte důslední. Bez důslednosti a trpělivosti to totiž nepůjde. Musíte na sobě tvrdě pracovat. Zázraky se nedějí přes noc," říká Anjuli. Hlídejte si své porce, cvičte a uvidíte, že výsledky se brzy dostaví.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji