Jde to i s pěti dětmi! Tahle kočka shodila přes 50 kilo a zvládla to i bez skalpelu

Michelle Fenton z Velké Británie zhubla za 16 měsíců o 50 kilogramů!
Foto: profimedia.cz
20. ledna  2021 
 06:00

Pětinásobné mamince z Británie se podařilo zhubnout o sedmapadesát kilogramů, a to bez zásahu chirurgů! Čtyřicetiletá Michelle Fenton z Británie bojovala po pátém porodu s těžkou nadváhou a nejčastěji kozumovala jídla z fast foodu. Po zdravotních problémech a naléhavém varování lékařů, aby podstoupila žaludeční bypass, se rozhodla zhubnout, ale úplně sama. Díky kompletní změně stravování se Michelle během jednoho roku povedlo téměř nemožné!

Když Michelle Fenton v srpnu 2017 seděla před svým praktickým lékařem, nemohla uvěřit tomu, co jí řekl. Pětinásobná matka trpící bolestmi na hrudi, pažích a také v krku byla přesvědčená, že s jejím srdcem něco není v pořádku. Lékařské testy však odhalily, že se ve skutečnosti jednalo o těžké trávicí potíže, a při váze  téměř sto třicet kilogramů bylo Michelle doporučeno, aby podstoupila žaludeční bypass. Michelle nikdy nenapadlo, že by kdy ve svém životě musela řešit hubnutí tak drastickou cestou. Právě tento návrh byl tak pro ni jistým budíčkem, díky kterému si uvědomila, jak moc se její váha vymkla kontrole.

„Jako teenagerka jsem nakupovala v oddělení pro dospělé a ve svých dvaceti letech jsem nosila velikost osmačtyřicet,“ říká Michelle Fenton. „V roce 2014 se mi narodilo mé čvrté dítě. Má váha se ale ani po porodu nezastavila a nabrala jsem dalších pětadvacet kilogramů," svěřuje se pětinásobná maminka, která si odmítala přiznat, že vůbec přibírá. „Řekla jsem si, že číselné označení velikosti oblečení nesedí, že materiál není dostatečně pružný nebo že se mi oblečení srazilo v pračce. Vymyslela jsem si cokoli, než abych čelila pravdě," vzpomíná Michelle. Až teprve doporučení lékaře, aby podstoupila operaci žaludku, jí otevřelo oči. „Byla jsem v šoku a rozplakala se. Věděla jsem, že v žádném případě nejsem hubená, ale neuvědomovala jsem si, jak moc to zašlo daleko,“ tvrdí čtyřicetiletá žena, která žije na Easington Lane.

V lednu 2018 Michelle odmítla chirurgický zákrok a místo toho se zapojila do hubnoucího programu. Tehdy vážila sto šestadvacet kilogramů. Ačkoli se Michelle zpočátku děsila myšlenky, že se bude muset připojit k nějaké skupině, rychle se plánu přizpůsobila a během prvního týdne zhubla o skoro pět kilo. A jak čas plynul, váha nadále klesala a Michelle za pouhých osm týdnů zhubla o více než třináct kilo. „Byla jsem jak v extázi. Neměla jsem vůbec hlad ani pocit, že by mi něco chybělo. Moje odhodlání rostlo a já si mohla koupit nové oblečení," popisuje své nadšení Michelle, která si tentokrát v obchodě nevybrala černé věci volného střihu, ale sáhla po přiléhavějším oblečení, sukni a barvách. „Se svým nově nalezeným sebevědomím jsem se rozhodla vstoupit do místní cvičební skupiny a každý týden jsem cítila, jak jsem silnější a zdatnější. Dokonce jsem se cítila lépe než kdy dříve. Moje úzkosti téměř zmizely, stejně jako zažívací potíže se všemi dalšími příznaky,“ říká Michelle.

V květnu 2019, pouhých šestnáct měsíců po vstupu do programu, Michelle zhubla o padesát kilogramů a dosáhla konfekční velikosti čtyřicet. V roce 2020 Michelle zjistila, že je opět těhotná, a 14. prosince porodila dceru Verity Fenton. Ale místo toho, aby se vrátila ke svým starým způsobům, po celou dobu těhotenství udržovala svůj nový stravovací plán. „Mohla to být výmluva, abych se vrátila ke starým zvykům – ale na to jsem ušla příliš velký kus cesty,“ řekla Michelle. „Odmítnout operaci a připojit se ke Slimming World bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělala. Když jsem dosáhla cíle, bylo to jako vyhrát v loterii, možná ještě lepší,“ říká závěrem maminka z Velké Británie.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji