Sami tomu nemohli uvěřit: Za rok a půl dohromady zhubli o 160 kilo!

Lexi a Danny společně zhubli sto pětašedesát kilogramů.
Foto: Instagram.com
27. října  2018 
 06:00

Všechno to začalo na Nový rok, kdy si dali manželé Lexi a Danny předsevzetí zhubnout. Hned druhý den vstoupili s hlavou vztyčenou do posilovny a zvládli odcvičit celých třicet minut na orbitreku. I když to nebylo snadné, slíbili si, že budou do fitcentra docházet pětkrát týdně. Zpětně ani netušili, jak velké proměny společně za pouhých osmnáct měsíců dosáhnou.

Lexi se naučila vařit a počítat kalorie. Danny ji od začátku nesmírně podporoval a vzájemně se v těžkých chvílích podrželi. Byly totiž dny, kdy chutě byly silnější než vůle. V těchto okamžicích bylo důležité, aby jeden druhého podržel.

Společnými silami nakonec všechny překážky překonali. Novoroční předsevzetí tak nezůstalo jen u slibů a od ledna roku 2016 manželé celkem zhubli o sto pětašedesát kilogramů. "Byli jsme připraveni svůj život od základů změnit. Teď se snažíme na sociálních sítích motivovat i ostatní," říká Danny.

Lexi svou proměnu zahájila v pětadvaceti letech s váhou dvě stě dvacet kilogramů. Zhubnout se jí předtím nedařilo celé roky. Kolikrát pochybovala, zdali se jednoho dne opravdu něco změní – nebo jí obezita ukončí život mnohem dříve... Emoční přejídání totiž nebralo konce.

Kila navíc začala ovlivňovat i její zdravotní stav. Lexi trpěla nadměrnou únavou, dušností, bolestí kloubů i bolestí na hrudi. Občas se dokonce bála, že by se mohlo jednat o infarkt. Obezita jí zasahovala i do každodenního fungování. Vázání tkaniček u bot a nasedání do auta bylo čím dál obtížnější.

Pracovníci v zábavním parku ji několikrát odmítli pustit na horskou dráhu, v práci se jí podařilo zničit několik židlí a v restauracích byl na ni prostor mezi lavicí a stolem příliš těsný. Rok od roku se seznam podobných nepříjemných situací prodlužoval. "Cítila jsem se jako vězeň ve vlastním těle," vzpomíná Lexi.

Dnes se může po boku manžela věnovat svým oblíbeným aktivitám a konečně si života užívat naplno. Společné hubnutí jejich vztah utužilo. "Nezáleží na tom, o kolik kilogramů jsme společně zhubli, ale na tom, kolik dalších společných let jsme tím získali," tvrdí Danny. 

Zatímco Lexi preferuje ve cvičení kardio, Danny je zastáncem silového cvičení. Vzájemně se tak doplňují nejen jako partneři v životě, ale i při tréninku. "Je velký rozdíl v tom, jak teď společně trávíme čas. Od sezení u televize jsme přešli k soupeření, kdo uběhne pět kilometrů na trenažéru rychleji," dodává se smíchem Lexi.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji