Souboj v hubnutí muž vs. žena: Sledujte, jaké rozdíly a v čem nastanou

Video se připravuje ...

19. března  2021 
 06:00

V Blesku pro ženy jsme si řekly, že tu ještě nebylo pořádné srovnání toho, jak se hubne mužům a jak ženám a co všechno to s sebou přináší. Proto jsem se rozhodla do tohoto projektu jít – a se mnou můj kamarád Adam. Dva měsíce budeme hubnout pod dohledem obezitologa Martina Cvrkala.

Každý z nás měl své důvody k tomu, se pro hubnutí rozhodnout. Martin Cvrkal tvrdí, že ženy do hubnutí jdou z estetických důvodů, kdežto muži začínají hubnout kvůli zdravotním komplikacím. „Když jsem byl teď s přítelkyní na dovolené na Maledivách, museli jsme přelétat na ostrov v malém letadélku a každého nás vážili. Když jsem se postavil na váhu, stála za mnou moje přítelkyně, která sledovala cifry všech zúčastněných. Na konci mě poplácala po rameni a řekla: Jsi bezkonkurenčně nejtěžší, vyhráváš!“ svěřil mi Adam příběh, který ho přesvědčil, že do toho se mnou půjde.

Já jsem ten případ, který s váhou bojuje celý život. Zjistila jsem totiž, že jídlo používám jako antidepresiva nebo jako společnost, když jsem doma sama. Toho bytí doma sama bohužel v posledním roce přibylo. Přestože jsem před rokem měla krásně našlápnuto a shodila jsem téměř vše, co jsem si vyjedla depresí z umírání pejska, korona mi do toho zase hodila pořádné vidle. Když jsem tedy na celkové zdravotní prohlídce vlezla na tu obří váhu, která vypadá jako pro hospodářská zvířátka, a uviděla cifru, ujistila jsem se v tom, že tento projekt udělá mému tělu dobře.

Jídelníček Gabi:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Gábi • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Adam tedy do tohoto projektu vstupuje se sto patnácti kilogramy, já s osmdesáti jedna! Je to docela těžké – doslova – přiznání pro nás pro oba. Tahle doba je opravdu složitá a pravděpodobně nejsme jediní, kterým narostla bříška. Tento projekt může být také motivací pro páry, které spolu žijí v jedné domácnosti, aby se v nich oba navzájem podpořili a nesváděli jeden druhého k neplechám. Ve dvou se to lépe táhne. My už jsme to pocítili. Jsem s Adamem v pravidelném kontaktu a podporujeme se, co to jen jde!

Jídelníček Adama:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Adam • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Stravujeme se dietou, kterou navrhl právě Martin Cvrkal a která je bez vaření. Martin totiž také zjistil, že ženy a muži potřebují ve svých dietách trochu jiné věci, a podle toho je to tak sestaveno. Dostanete krabici jídla na čtrnáct dní, ve které najdete čtyři jídla na den. Doplňujete vše jen čerstvou zeleninou dle potřeby z vybraného povoleného seznamu. Nejsou to prášky a koktejly, ale normální jídlo. V našich videích jsme vám představili jak krabici pro muže, tak tu pro ženy! Podívejte se, ať si můžete udělat představu. V případě, že najdete něco, co vám nebude vyhovovat, je to úplně jednoduché: na dalších čtrnáct dní si vyberete z více než tří set jídel, která dietolog nabízí.

Držte nám palce a sledujte naše úspěchy během celých dvou měsíců. Budeme podávat report každých čtrnáct dní a těšit se můžete i na super rozhovor s Martinem Cvrkalem, který sám s váhou bojoval, a proto se začal tomuto oboru věnovat!

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji