Petr Havlíček šokuje: Chcete vypadat jako vydojená ovce? Zkuste hubnutí urvat pouze jídlem

25. ledna  2021 
 06:00

„Chci zhubnout. Dá se to urvat jen jídlem, nebo budu muset cvičit?" To je dotaz, na který už nejednou odborník na výživu Petr Havlíček v pořadu Rozum v troubě na Mall.tv odpovídal. Ačkoli se dá zhubnout opravdu jen jídlem, má to svůj háček! Vaše tělo se rozkydne, přijdete o svalovou hmotu, zpomalíte si metabolismus a věřte, že nebudete vypadat úplně nejlépe. Nechcete přece jen být v lepší kondici a současně vypadat šťastně, svěže, mladě a zdravě?

„Pokud chcete vypadat jako vydojená ovce, zkuste to urvat pouze jídlem," říká explicitně výživový specialista Petr Havlíček, který tímto naráží na přísné nízkoenergetické diety. „Obávám se, že nebudete vypadat úplně nejlépe. Zestárnete, povolí vám tonus, to znamená, že tělo se rozkydne, a přijdete o poměrně značné množství svalové hmoty. No, a pak může dojít také k tomu, že kvůli příliš nízkému energetickému příjmu a nulové aktivitě se zároveň zpomalí váš metabolismus, takže tu sníženou váhu bude velmi složité udržet," pokračuje ve výčtu negativ drastické diety bez pohybu Petr Havlíček. 

Pokud tedy chcete vypadat dobře, zdravě a přitažlivě, pak byste se přece jen měli zaměřit i na pohyb. „Nepůjde to rovněž bez nějaké mentální relaxace a bez dostatku odpočinku," dodává Petr Havlíček. Zvažte tak, co vám za to stojí! Chcete pouze na krátkou chvíli pomocí drastické diety rychle zhubnout? Nebo si raději na výsledky chvíli počkáte, ale zato váš organismus bude v lepší kondici než na začátku?

Náš tip: V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy najdete tipy na to, jak se pořádně najíst, a přitom nejen nepřibrat, ale naopak ještě hubnout! Trápíte se při dietě hlady? Skončete s tím! Nové číslo Blesku pro ženy seženete v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

 

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji