Která jídla jí královna Alžběta každý den? Díky nim je štíhlá i v 94 letech!

  • Která jídla jí královna Alžběta každý den? Díky nim je štíhlá i v 94 letech!
    25. dubna  2020 
     06:00

    Britská panovnice v dubnu oslavila neuvěřitelné 94. narozeniny, jejímu manželovi princi Philipovi je dokonce 98 let, a oba jsou pořád fit. Vypadají skvěle, nemají žádné větší zdravotní obtíže a jsou štíhlí jako proutek. Proč? Protože v jejich jídelníčku najdete tyhle potraviny. A jak je vidět, život neberou tak tragicky, protože si občas i dopřejí něco sladkého nebo sklenku vína.

    Zdravý a vyvážený jídelníček má bezesporu královna Alžběta. A nemůžeme se divit, jak to dělá, že vypadá i v 92 letech tak dobře a nic ji netrápí. Možná bychom si měli vzít příklad právě z jejího jídelníčku.

  • Čaj

    Autor: iStock

     

    Nebyla by to britská panovnice, kdyby neměla v oblibě černý čaj Earl Gray nebo Darjeeling. Nikdy ho ale nepije s cukrem, jen s trochou mléka. Ráno před snídaní vypije jeden šálek a dopřeje si k němu oblíbenou sušenku. Teprve pak se řádně nasnídá. Mimochodem – snídani nikdy, ale opravdu nikdy nevynechá!

     

  • Cereálie

    Autor: istock.cz

     

    Možná vás to překvapí, ale královna Alžběta snídá velmi ráda to, co ostatní smrtelníci – misku cereálií. Ovšem nikdy by cereálie nejedla z plastové misky, vždy používá několik stovek let staré skleněné, vzácné misky.

  • Míchaná vejce

    Autor: iStock

     

    Někdy dá ale královna před cereáliemi přednost míchaným vajíčkům. Vždy ale musí mít hnědou skořápku, ta jsou podle jejího názoru chutnější. Když chce trošku extravagantní snídani, kromě vajíček snídá také uzeného lososa nebo čerstvé lanýže. Spousta bílkovin, ideální start do nového dne!

     

  • Jahody a jablka

    Autor: istock.com

     

    Královna by asi nebyla nejdéle vládnoucí panovnicí na světě, kdyby se ládovala fast foodem. Je zdravá jako řípa a miluje čerstvé ovoce, hlavně jahody. V zimě ale jahody nejí, protože už se musí dovážet. Přednost dává jablkům. Na pozemku jejího zámku Balmoral, kde tráví letní dovolenou, najdete spousty jahodových, rybízových a maliníkových keřů. Na zámku Sandringham je zase 70 hektarů rozsáhlý pozemek plný jabloní.

  • Celozrnné sendviče

    Autor: iStock

     

    Odpoledne si královna dopřává k čaji sendviče, v nichž najdete spoustu okurek, uzeného lososa, vejce, šunku, tuňáka či hořčici. Vše čerstvé a z těch nejlepších surovin.

     

  • Ryby

    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Její Veličenstvo miluje k obědu nebo k večeři grilovanou rybu a spoustu zeleniny. V oblibě má cuketu nebo špenát. Nic jiného na talíři nenajdete, a to ani brambory, těstoviny nebo rýži. Velmi dbá na to, aby nejedla velké množství sacharidů. Zvláště když si dopřává čas od času sladký koláček s malinovým džemem. Je velmi disciplinovaná. Mohla by mít cokoli, ale ona je v tomto směru skromná. A i díky tomu vypadá tak dobře a zdravě.

  • Paštika

    Autor: iStock

     

    Ovšem ne ledajaká. Paštiky Jejího Veličenstva jsou zdravé, vyrobené z lososa, uzeného pstruha nebo uzené makrely. Krájí se na plátky a k tomu se pojídají krevety. Také zdravé.

     

  • Bažant nebo zvěřina

    Autor: iStock

     

    Žádný královnin týden by nemohl končit bez tradičního britského nedělního menu, které se skládá z pečeného bažanta, nádivky, zeleniny a omáčky. Ovšem můžou to být také koroptev, tetřev, hovězí maso nebo zvěřina. Tahle masa jsou královnina oblíbená.

  • Víno

    Autor: iStock

     

    I ve svých 92 letech si královna stále dopřává příležitostně víno. Obvykle si ho dá při večeři. Jejím oblíbeným vínem je sladké německé víno, ovšem raději má gin a dubonnet, což je vínový aperitiv s plátkem citronu a ledu. Jak je vidět, Alžběta moc dobře ví, co jíst a hlavně kdy, aby byla štíhlá a zdravá.

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji