Cvičení i pro ty největší lenochy! Tyhle aktivity vás budou bavit

  • Cvičení i pro ty největší lenochy! Tyhle aktivity vás budou bavit
    16. ledna  2019 
     06:00

    Začali jste zdravě jíst a cítíte se rázem plní energie? Zužitkujte ji při cvičení! Pokud se vám ale jen těžko přemlouvá k běhání nebo návštěvě fitness centra, vsaďte na pětiminutové jednoduché cvičení v pohodlí domova nebo skupinové lekce, které zvládnete i v případě, že se vám jinak do ničeho nechce. Navíc u nich zažijete spoustu zábavy!

    Zařaďte do svého života pohyb, který z vás nesedře kůži a bude mít vliv na vaši každodenní náladu.

  • Hooping – cvičení s obručí

    Autor: istock.com

    Vraťte se do dětských let a zakružte si pořádně obručí! Hooping je zábavné cvičení, které vám vybuduje úzký pas i viditelné břišáky. Obručí ale můžete kroužit i na jiných částech těla, nebo dokonce můžete použít obručí více najednou.

    Dynamickým cvičením spalujete tuk a zpevňujete celé tělo. Samotná lekce může být vedena také tanečně, kdy se učíte danou choreografii, a té se věnujete celou hodinu.

    Pokud zvolíte cvičení doma, zapojte do něj i děti. Při koupi obruče však upřednostněte speciální obchody, které se na hooping zaměřují, jelikož běžné obruče z hračkářství nejsou příliš kvalitní.

  • Krátké ranní protažení

    Autor: istock.com

    Jelikož ráno dělá den, měli byste dbát nejen na zdravou vyváženou snídani, ale také na krátké protažení. Po spánku můžete mít ztuhlé svaly, a tak je zdravé je pomocí pár cviků řádně protáhnout a prokrvit.

    Ranní cvičení vám navíc pořádně zvedne náladu, protože při něm dochází k vyplavování hormonů štěstí do krve. Mimo jiné také nastartujete metabolismus, čímž podpoříte spalování tuků, a zkrátka se budete během celého dne cítit mnohem lépe.

    Inspiraci pro cviky najdete na internetových serverech pro sdílení videí, kde stačí zadat pojem "stretching" nebo "morning stretching routine".

  • Pětiminutová jóga z postele

    Autor: istock.com

    Vstávání do práce může občas pěkně bolet. Po tom, co zazvoní budík, si proto nechte ideálně pět minut na to, abyste se protáhli a zároveň se pozitivně naladili na celý den. Harmonického spojení těla i duše dosáhnete cvičením jógy.

    Nemusíte ani vylézat z postele. Posaďte se do tureckého sedu a pomocí pár cviků si ranní vstávání zpříjemněte. Uvidíte, že si časem vytvoříte velice příjemný rituál, který vám pomůže zvládat dennodenní stres.

    Naučte se např. pět cviků z jógy, které lze odcvičit i v posteli, a ty každé ráno opakujte. Nebudete tak nad cvičením tolik přemýšlet. Setrvejte v pozici daného cviku klidně i minutu a soustřeďte se jen na dýchání.

    Jógu v posteli můžete klidně aplikovat i večer. Bude se vám mnohem lépe usínat a zkvalitníte si tím samotný spánek.

  • Třístovka v pohodlí domova

    Autor: istock.com

    Nebaví vás domácí cvičení podle videí? Vyberte si tři jednoduché cviky a proveďte sto opakování od každého. Můžete cviky např. po dvaceti opakováních střídat nebo můžete odcvičit postupně jeden po druhém.

    Příklad tréninku:

    • 100 dřepů
    • 100 lehů sedů
    • 100 přítahů kolen ve vzporu na dlaních.
    V tomto tréninku zapojíte jak nohy, tak i břicho a paže. Zároveň je ale cvičení i poměrně intenzivní, a tak spálíte spoustu kalorií. Snažte se mezi cviky nedělat dlouhé pauzy a odjet tzv. třístovku v co nejkratším čase. Celý trénink vám tak nezabere více než patnáct minut.

  • H.E.A.T

    Autor: istock.com

    Nebaví vás běhání venku ani v posilovně? Existuje třetí možnost, a tou je skupinové cvičení zvané H.E.A.T. Nadbytečná kila tak shodíte zcela přirozenou cestou, a to chůzí. Nemyslete si ale, že se nezapotíte!

    Pod touto zkratkou se totiž ukrývá název High Energy Aerobic Training, neboli aerobní cvičení s velkým energetickým výdejem. Cvičíte na mechanickém běžícím pásu, který musíte rozpohybovat pomocí chůze. Rychlost si tak regulujete sami. Můžete si také měnit sklon, který vám většinou určuje samotný instruktor lekce.

    H.E.A.T je velice zábavná forma kardia, kterou zvládne úplně každý, jelikož si může sám ovlivnit jeho náročnost. Je vhodný pro ženy, ale i muže, a to všech věkových kategorií.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji