Doba přípravy: 30 minut
Doba luhování: 6 + 8 týdnů
Budete potřebovat (na 2 láhve o objemu 500 ml):
300 g meruněk
100 g cukru kandys (cukrkandl)
2 tyčinky skořice
300 ml čistého lihu
200 ml cukrového sirupu
175 ml bílého vína
Postup:
1. Meruňky omyjte, osušte, rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky.
2. Cukr kandys naplňte do uzavíratelných lahví a přidejte k němu meruňky a skořici. Zalijte lihem a nechte šest týdnů stát na tmavém místě.
3. Tekutinu sceďte přes pláténko a důkladně vymačkejte. Cukrový sirup a víno přiveďte k varu, vařte pět minut a nechte vyluhovat. Přelijte přes plátno, vychlaďte a smíchejte s meruňkovým alkoholem. Naplňte do připravených sklenic a zhruba osm dalších týdnů nechte odstát na tmavém místě.