Červená karkulka
Doba přípravy: 60 minut
Doba pečení: 40 minut
Budete potřebovat:
na těsto:
150 g změklého másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
180 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce nastrouhané čokolády
100 ml mléka
na krém:
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíci nugátového krému
1 lžíci moučkového cukru
1 ztužovač Smeta-fix Dr.Oetker
50 g nasekaných opražených lískových oříšků
na krém na pomazání dortu:
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíci moučkového cukru
1 ztužovač Smeta-fix Dr.Oetker
na zdobení:
1 čokoládovou polevu
několik jahod
špetku cukru krupice
červené potravinářské barvy
Postup:
1. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci utřete do pěny. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou čokoládou a vše promíchejte. Nakonec přidejte mléko a vyšlehejte do hladkého těsta. Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
2. Smíchejte smetanu s nugátovým krémem a cukrem a vyšlehejte se ztužovačem podle návodu na obalu. Nakonec zlehka vmíchejte oříšky a takto připraveným krémem naplňte podélně rozkrojený korpus.
3. Smetanu, cukr a ztužovač vyšlehejte na tuhý krém. Dort potřete navrchu i po obvodu. Jednu polévkovou lžíci krému dejte do mikrotenového sáčku, ustřihněte větší roh a krémem vytvarujte nosík.
4. Polevu rozehřejte, odstřihněte malý růžek a vytvořte ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka naznačte pihy. Z plátků jahod vytvořte čepeček a mašličky. Potravinářskou barvu smíchejte s cukrem a posypejte na dort jako tvářičky. Nechte dvě hodiny ztuhnout v lednici.