Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rychlé a zdravé Farfalle s mozzarellou

Fotografie
16. března 2010 | 09:06

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):
200 g těstovin ve tvaru motýlků (farfalle)
100 g mozzarelly
2 lžíce černých oliv
3 lžíce olivového oleje
mletý pepř
svazek bazalky
1 stroužek česneku
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve slané vodě a se lžící oleje. Zbylý olivový olej rozehřejte na pánvi, přidejte prolisovaný česnek, nakrájené olivy, nasekanou bazalku a krátce restujte.

2. Na pánev přidejte farfalle, sýr nakrájený na kostičky, osolte, opepřete a jemně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí. Na talíři ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Autor: red
Klíčová slova: farfalle, mozzarella
Diskuse ke článku
.
Související články