Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Grand Restaurant festival: Luxusní gastronomie za lidové ceny

.
22. ledna 2010 | 05:00

Ochutnat vybrané pokrmy luxusních restaurací za ceny dostupné peněžence běžného člověka, mohou gurmáni v rámci projektu Grand Restaurant festival až do 15. února.

Do festivalu se zapojilo patnáct povětšinou pražských podniků, které získaly nejlepší hodnocení v žebříčku Maurerova výběru Grand Restaurant 2010.

Své umění vám v rámci gurmánské akce předvedou například šéfkuchaři hotelu Alcron,  restaurantu La Degustation, restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental, italské restaurace Aromi či Francouzská restaurace v Obecním domě.

Menu, které v těchto podnicích obvykle vyjde na několik tisícovek, má tak "běžný smrtelník" možnost ochutnat jen za několik stovek.

Labužníci se mohou těšit na svíčkovou na smetaně, mistrovský kousek šéfkuchaře či nejlepší jídlo od maminky.

Základní ochutnávka stojí pouhých 250 Kč a dostanete za ni jedno z vámi vybraných jídel a minerální vodu, extra ochutnávka vyjde o 50 Kč dráž, ale namísto vody výtečnou krmi zapijete sklenkou dobrého vína.

Praví gurmáni jistě ocení celé degustační menu, které je nejvýhodnější. Za 600 Kč se můžete těšit na všechny tři nabízené pokrmy, minerální vodu a sklenku vína.

Cílem organizátorů nového kulinářského festivalu je zpřístupnit kvalitní restaurace i širší veřejnosti. K dispozici je 30 000 míst, takže ochutnat božskou krmi může opravdu každý. Stačí si jen vybrat restaurant, menu, den, hodinu a udělat si rezervaci prostřednictvím internetu. Rezervační systém pak vygeneruje rezervační kód, který jen stačí ve vybrané restauraci ukázat. Objednávka však musí být zaplacena alespoň s čtyřiadvacetihodinovým předstihem. Úhradu je možné provést kartou nebo bankovním převodem.

Informace o restauracích, v nichž se festival koná, i možnost rezervace, naleznete ZDE.

Diskuse ke článku
.
Související články