Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Broskvový džem

9. října 2009 | 15:09

Budete potřebovat:

1 kg broskví
2 citrony
želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru)
2 lžíce meruňkového likéru

Postup:
Broskve na chvíli ponořte do vařící vody, oloupejte, rozkrojte na polovinu a vypeckujte. Nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Citróny vymačkejte a šťávu přidejte k broskvím. Přidejte želírovací cukr a nechte stát asi 4 hodiny při pokojové teplotě. Broskve za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě asi 3 minuty. Nakonec přidejte meruňkový likér. Je-li potřeba, seberte pěnu a horký džem plňte do sklenic až po okraj. Uzavřete, postavte víčkem dolů, dokud džem nevychladne.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články