Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vepřové karbanátky se saturejkou

Bravčové fašírky
14. října 2009 | 11:38

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g mletého vepřového masa
1 středně velkou nakrájenou cibuli
1 vejce
1 lžíci oleje
1 lžíci sekané petrželky
1 lžíci sekané pažitky
1 lžíci sójové omáčky
1 lžičku worčesterské omáčky
půl lžičky mleté papriky
1 lžičku dijonské hořčice
1 lžičku saturejky
hladkou mouku na obalování
olej na smažení

Postup:

Přísady dejte do větší mísy, důkladně je promíchejte a nechte v chladu odpočinout, aby se chutě spojily. Lžící nabírejte stejně velké kusy masové směsi a tvarujte placičky přibližně velikosti dlaně. Obalte je v hladké mouce a usmažte v rozpáleném oleji. Nejprve zprudka, pak oheň zmírněte. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články