Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kapie plněné masovou směsí

ilustrační foto
13. října 2009 | 11:57

Doba přípravy: 10 minut, doba pečení: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 čerstvé různobarevné kapie
2 větší cibule
300 g mletého masa
60 g tuku na pečení
2 stroužky česneku
2 rajčata
150 g sterilované kukuřice
2 sterilované okurky
150 g eidamu
sůl, pepř

Postup:

Kapie omyjte a seřízněte z nich vršky. Vyjměte semena. Cibuli jemně nakrájejte a osmahněte ji na oleji spolu s mletým masem. Přidejte prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, kukuřici a nakrájené okurky. Duste doměkka, pak přidejte polovinu nastrouhaného sýra, směs okořeňte a naplňte jí kapie. Pak je posype zbylým sýrem a přiklopte odříznutými vršky. Zabalte každou zvlášť do alobalu a pečte asi 20 minut.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články