Budete potřebovat:
10 g sušených hřibů
450 g vepřového filetu
3 lžíce olivového oleje
250 g chřestu
250 g hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
1 šalotka
250 g měkkého sýra
instantní houbová omáčka
½ lžičky provensálských bylinek
sůl, pepř
Postup:
Hřiby rozdrobíme a na 15 minut namočíme do 150 ml vlažné vody. Maso dosucha otřeme, osolíme a opepříme. V teflonové pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a při mírné až střední teplotě v něm maso pečeme 12-15 minut, občas obrátíme.
Chřest pláchneme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dřevnatou část odřízneme. Hlívy očistíme, větší houby rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Česnek a šalotku oloupeme a jemně nasekáme. Maso vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek, šalotku, chřest a hlívy a asi 5 minut opékáme. Ochutíme solí a pepřem, vyndáme z pánve a postavíme na teplé místo.
Výpek povaříme s vodou z hub, vmícháme houbovou omáčku, zahřejeme a ochutíme provensálskými bylinkami. Vepřový filet nakrájíme na plátky a upravíme na mísu s omáčkou a houbovou zeleninou.