Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pečené brambory po tyrolsku

Tyrolské Gröstl
12. října 2009 | 15:55

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g brambor uvařených ve slupce
300 g studené vepřové pečeně
100 g slaniny
2 cibule
kmín
olej
sůl, pepř
lžičky kmínu
2 lžíce sekané petrželky

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, vepřovou pečeni na nudličky a slaninu na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Slaninu opečte v rozpáleném oleji, přidejte cibuli a brambory. Směs opékejte přibližně 15 minut, v průběhu opékání občas zlehka promíchejte. Pokrm osolte, opepřete a okmínujte. Na druhé pánvi opečte na zbývajícím oleji maso, pak ho vmíchejte do brambor. Jednotlivé porce ozdobte čerstvou petrželovou natí.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články