Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g mletého masa
2 vejce
2 cibule
1 lžíci hořčice
2 citrony
olej na smažení
1 lžíci petrželové natě
1 lžičku mleté červené papriky
sůl, pepř
Postup:
1. Mleté maso, vejce, hořčici, jednu nadrobno nasekanou cibuli, sůl, mletou papriku, pepř a nakonec nadrobno nakrájenou petrželovou nať dobře promíchejte.
2. Navlhčenýma rukama vytvarujte z masové hmoty kuličky, které smažte v rozpáleném oleji.
3. Usmažené kuličky vyjměte a ve vypečené šťávě orestujte druhou cibuli, kterou jste nakrájela na kolečka. Po chvíli přidejte kůru z důkladně omytého citronu a nakrájenou citronovou dužninu. Ochuťte šťávou z druhého citronu, promíchejte a krátce povařte. Podávejte přelité citronovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Doba přípravy: 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;masové;kuličky;omáčka;citrón;knedlíčky
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud