Sobota 19. září 2020
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 20°C

Plněný vepřový řízek

11. října 2009 | 19:46

Doba přípravy: 55 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g vepřového karé
4 plátky šunky
2 vejce uvařená natvrdo
250 g žampionů
20 g hladké mouky
100 ml kysané smetany
citronovou šťávu
50 ml bílého vína
olej
sůl, pepř

Postup:

1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky. Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.

2. Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce. Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.

3. Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte. Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno. Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články