Budete potřebovat (na 10 porcí):
1,5 kg vepřového bůčku
3 lžíce rajčatového protlaku
rozmarýn
300 g zelených jablek
koriandr
směs koření do jablečného závinu
50 ml vinného octa
200 ml sladké smetany
2 lžíce nasekané pažitky
šťávu z jednoho citronu
350 ml vody
sůl
Postup:
1. Bůček omyjte, osolte a kůži nařežte do mřížky. Maso obraťte a naklepejte po vnitřní straně. Připravte si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu. Maso potřete ze všech stran.
2. Jablka i se slupkou nastrouhejte, smíchejte se lžící rajského protlaku, ve kterém jste rozmíchala rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu.
Směs jablek rozložte na plát masa, maso stočte a převažte nití. Pečte ve vyhřáté troubě a podlijte nálevem ze 350 ml vody a 50 ml vinného octa.
3. Po upečení maso vyjměte a nechte vychladnout. Do výpeku přilijte 200 ml smetany, nechte přejít varem a po mírném zchladnutí přidejte 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček podávejte s rýží a omáčkou. Ke studenému se hodí bramborový salát.
Doba přípravy: 50 minut
Klíčová slova: vaření;recept;vepřové;maso;bůček;roláda;plněná;ovoce
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud