Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Roláda plněná ovocem

Bůček plněný ovocem
9. října 2009 | 13:30

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (na 10 porcí):

1,5 kg vepřového bůčku
3 lžíce rajčatového protlaku
rozmarýn
300 g zelených jablek
koriandr
směs koření do jablečného závinu
50 ml vinného octa
200 ml sladké smetany
2 lžíce nasekané pažitky
šťávu z jednoho citronu
350 ml vody
sůl

Postup:

1. Bůček omyjte, osolte a kůži nařežte do mřížky. Maso obraťte a naklepejte po vnitřní straně. Připravte si pastu ze dvou lžic rajčatového protlaku a jedné lžičky rozdrcených jehliček rozmarýnu. Maso potřete ze všech stran.

2. Jablka i se slupkou nastrouhejte, smíchejte se lžící rajského protlaku, ve kterém jste rozmíchala rozdrcený koriandr a koření do jablečného závinu.

Směs jablek rozložte na plát masa, maso stočte a převažte nití. Pečte ve vyhřáté troubě a podlijte nálevem ze 350 ml vody a 50 ml vinného octa.

3. Po upečení maso vyjměte a nechte vychladnout. Do výpeku přilijte 200 ml smetany, nechte přejít varem a po mírném zchladnutí přidejte 2 lžíce nasekané pažitky smíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček podávejte s rýží a omáčkou. Ke studenému se hodí bramborový salát.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články