Budete potřebovat (pro 4 osoby):
750 g vepřového bůčku s kůží
3 stroužky česneku
mletou papriku
1 lžíci oleje
sůl
na náplň:
2 žemle
100 ml mléka
2 vejce
80 g vlašských ořechů
2 cibule
petrželovou nať
sůl, pepř
Postup:
1. Bůček omyjte, osušte, kůži nařežte do mřížky a ve středu maso nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Zevnitř i na povrchu osolte.
2. Žemle nakrájejte na kostičky, zalijte teplým mlékem, přidejte rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sekané ořechy a petrželovou nať. Náplň osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3. Bůček naplňte připravenou směsí, otvor uzavřete kovovými jehlami a dejte na pekáč kůží dolů. Maso podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby. Mletou papriku rozmíchejte s olejem. Před dopečením bůček obraťte, povrch potřete mletou paprikou rozmíchanou v oleji, posypejte nadrobno nakrájeným česnekem a zapečte.
Doba přípravy: 30 minut, Doba pečení: 30 až 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;vepřové;maso;bůček;plněný;orechy;náplň
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud