Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Plněné řízky

9. října 2009 | 11:56

Doba přípravy: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

750 g vepřové krkovice
250 g kysaného zelí
1 klobásu
150 g anglické slaniny
kečup podle chuti
sůl, pepř
olej

Postup:

1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na čtyři pláty. Naklepejte je, osolte a opepřete. Klobásu rozkrájejte na kolečka a slaninu na plátky.

2. Na každý plátek masa navršte trochu scezeného zelí, asi čtyři kolečka klobásy a plátek slaniny. Řízky přeložte, okraje spojte jehlou a opečte na horkém oleji po obou stranách.

3. Do výpeku k masu přidejte podle chuti kečup, podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články