Budete potřebovat:
vepřové kotlety (podle počtu osob)
na marinádu (na cca 6 kotlet):
1 lžičku skořice
1 lžičku nového koření
1 lžičku tymiánu
1 lžičku cukru
čtvrt lžičky muškátového květu
2 stroužky česneku
1 lžíci nakrájené cibule
1 lžíci vinného octa
2 lžíce oleje
šťávu z půlky citronu
chilli
sůl
pepř
Postup:
1. Promíchejte všechny suroviny na marinádu a naložte do nich kotlety. Poté nechte odležet. Čím déle zůstanou v marinádě, tím více budou kotlety vláčnější a chutnější.
2. I během grilování maso potírejte marinádou. Hotové můžete podávat s čerstvou nakrájenou zeleninou, zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Díky marinádě bude maso báječně šťavnaté, takže si vystačíte i bez hořčice, kečupu či tatarské omáčky.