Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Kukuřičný chléb s mrkví

20. listopadu 2006 | 10:00

Skvělý recept na domácí chléb

Skvělý recept na domácí chléb. BUDETE POTŘEBOVAT: * 2 šálky kukuřičné mouky * 2 lžíce rostlinného oleje * půl šálku polohrubé mouky * 2 větší mrkve nastrouhané najemno * 2 lžíce cukru krystal * 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva * 1 lžičku jedlé sody * 1 lžičku soli * 1 a 3/4 šálku podmáslí * 1 ušlehané vejce Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Formu o rozměrech 20x20 cm vymažte olejem a vložte na 5 minut do trouby. Mezitím ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku s polohrubou, kypřicím práškem, jedlou sodou, cukrem a se solí. Opatrně smíchejte podmáslí s vejcem a mrkví, přilijte olej z formy a důkladně promíchejte. Těsto vlijte do horké formy. Pečte asi 25 minut, pak ověřte s pomocí párátka, jestli už je těsto dost propečené. Nechte chladnout 10 minut a vyklopte na mřížku. Před krájením nechte chleba úplně vychladnout.


Doba přípravy: 10 minut Doba pečení 25 minut

Související články