Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bylinkový chléb z květináče

Bylinkový chléb z květináče
20. listopadu 2006 | 10:00

Skvělý recept na domácí chléb

Skvělý recept na domácí chléb. BUDETE POTŘEBOVAT (na 2 bochníky): * 500 g hladké mouky * 200 ml mléka * 42 g droždí (1 kostku) * 2 menší cibule * 1 stroužek česneku * 50 g másla * 2 vejce * cukr krystal * půl lžičky soli * půl lžičky fenyklu * půl lžičky rozmarýnu * 4 lžíce kopru * muškátový oříšek * slunečnicová semínka * 2 hliněné květináče s průměrem 14 cm * máslo na vymazání květináčů Postup: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek zpěňte na másle. K mouce přidejte kvásek, vejce, sůl, lžíci cukru, fenykl sekaný najemno, rozmarýn, kopr a špetku strouhaného muškátového oříšku a zpěněnou cibuli s česnekem. Vypracujte těsto, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 20 minut. Potom ho rozdělte na 2 poloviny, které dejte do vymazaných květináčů a nechte ještě 15 minut kynout. Vrchy bochníků potřete vodou, posypejte slunečnicovými semínky a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Upečené chleby nechte vychladnout v květináčích a až pak je vyklopte.


Doba přípravy: 70 minut Doba pečení: 40 minut

Související články