Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z jablíček... snadno a rychle

Dušená jablka
30. října 2006 | 10:00

Na podzim se sklízejí jablka. Přinášíme vám proto jednoduché a hlavně rychlé recepty na dvě dobroty z jablek

Na podzim se sklízejí jablka. Přinášíme vám proto jednoduché a hlavně rychlé recepty na dvě dobroty z jablek


Dušená jablka Doba přípravy: 15 minut Doba dušení: 15 minut BUDETE POTŘEBOVAT: * 1 kg jablek * 100 g cukru * 2 tyčinky skořice * hřebíček * šťávu z půlky citronu Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny. V troše vody rozpusťte cukr, přidejte hřebíček, tyčinky skořice a duste na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec přidejte citronovou šťávu. Podávejte chlazené.
Jablka zapečená s drobenkou Doba přípravy: 15 minut Doba pečení: 15 minut BUDETE POTŘEBOVAT: * 6 jablek na drobenku: * 150 g másla * 150 g cukru moučky * 180 g polohrubé mouky * 1 lžíci skořice * 3 lžíce mandlových lupínků Postup: Omytá jablka oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a vyrovnejte do menší zapékací mísy vymazané máslem. Z másla, cukru, mouky a skořice vypracujte drobenku. Plátky jablek posypejte drobenkou a mandlovými lupínky. Pečte ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Související články