Budete potřebovat:
8 velkých brambor
100 g slaniny
1 lžíci oleje
2 lžíce octa
3 zelené cibulky
5 ředkviček
2 stonky celeru
3 lžíce hořčice
3 natvrdo uvařená vejce
sůl, pepř
na majonézu:
1 lžíci hořčice
1 lžíci cukru krystal
1 lžičku kajenského pepře
1 žloutek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
100 g nivy
Postup:
Na majonézu smíchejte hořčici, cukr, kajenský pepř a žloutek. Po kapkách přidávejte olej a vyšlehejte. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a sýr nakrájený na kousky. Brambory oloupejte, rozkrájejte na kostičky, uvařte a slijte. Slaninu pokrájejte na kostičky a osmažte. Brambory vložte do velké mísy, zakapejte olejem a octem. Přidejte ředkvičky nakájené na kostičky a nasekanou cibuli s celerem. V druhé misce smíchejte připravenou majonézu, hořčici, sekaná vejce, sůl a pepř. Polovinu směsi a slaniny smíchejte s bramborami. Vložte do zapékací mísy a povrch posypejte zbylou zeleninovou směsí se slaninou. Zapékejte dozlatova při 180 °C.