Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zapékaný salát se sýrovou majonézou

Ilustační foto
11. října 2009 | 14:47

Budete potřebovat:

8 velkých brambor
100 g slaniny
1 lžíci oleje
2 lžíce octa
3 zelené cibulky
5 ředkviček
2 stonky celeru
3 lžíce hořčice
3 natvrdo uvařená vejce
sůl, pepř

na majonézu:

1 lžíci hořčice
1 lžíci cukru krystal
1 lžičku kajenského pepře
1 žloutek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
100 g nivy


Postup:

Na majonézu smíchejte hořčici, cukr, kajenský pepř a žloutek. Po kapkách přidávejte olej a vyšlehejte. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a sýr nakrájený na kousky. Brambory oloupejte, rozkrájejte na kostičky, uvařte a slijte. Slaninu pokrájejte na kostičky a osmažte. Brambory vložte do velké mísy, zakapejte olejem a octem. Přidejte ředkvičky nakájené na kostičky a nasekanou cibuli s celerem. V druhé misce smíchejte připravenou majonézu, hořčici, sekaná vejce, sůl a pepř. Polovinu směsi a slaniny smíchejte s bramborami. Vložte do zapékací mísy a povrch posypejte zbylou zeleninovou směsí se slaninou. Zapékejte dozlatova při 180 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články